Taz43 Opublikowano 15 Lutego 2018 Autor Opublikowano 15 Lutego 2018 Co jeszcze zauważyłem duże podciśnienie w silniku nie da się odkręcić korka od oleju A jak wyciągnę bagnet to strasznie zasysa powietrze
jarcoj Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 (edytowane) pierwsza rzecz: nie wyciągałeś przepływki na zapłonie czasem? lub nie odpalałeś go bez przepływki? te błędy raczej są od tego. Tak myśle. Druga sprawa: jeśli masz wysokie podciśnienie to odma do wyczyszczenia plus wszystkie wężyki i membrany do sprawdzenia. Troszkę roboty ale radziłbym to ogarnąć jak najszybciej. nie jeździć z takim podciśnieniem. Teraz po wymianie przepływki auto chodzi dużo lepiej? czy to samo? tu masz troszke ciekawostek na temat Twojego silnika. Może kiedyś Ci się przyda. http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_322.pdf Edytowane 15 Lutego 2018 przez jarcoj
Taz43 Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Opublikowano 16 Lutego 2018 Chodzi trochę lepiej ale to jeszcze nie to co ma być.zmienilem ja na wyłączonym zaplonie
Taz43 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Opublikowano 5 Marca 2018 Wyszedł jeszcze jeden problem zero błędów A auto nie odpala kręci czuć paliwo że podaje do komory ale nie pali.
jarcoj Opublikowano 7 Marca 2018 Opublikowano 7 Marca 2018 Czy Ty nie masz może chipa? Do sprawdzenia oscyloskopem najlepiej kilka rzeczy. Lub komputerem chociaż czy są sygnały z czujnika wału, wałka i czy jest w ogóle iskra? Jakim komputerem jest to sprawdzane?
Taz43 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Auto u mechanika kombinują sprawdzają i narazie tylko był problem z pompa wysokiego ciśnienia bo dawała 1 kupiłem druga daje 6 ale auto nie pali zalewa świece narazie nie ma żadnych błędów.sprawdzane vagiem
Taz43 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Opublikowano 20 Marca 2018 Teraz to można kombinować bo już nie wiedzą co dalej.juz kilka rzeczy wykluczyli
Taz43 Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Opublikowano 22 Marca 2018 Jednak przez odme tak się dzieje moje pytanie stara do niczego się nie nadaje gdzie kupić nową lub uzywke i czy coś jeszcze trzeba kupić dodatkowo
Rekomendowane odpowiedzi