Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie żarniki osram: Cool Blue Intense 6000K, czy Night Break Ultimate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżdżę drugi tydzień ( około 15 godzin na światłach ) poprawy brak

Opublikowano
41 minut temu, Rys125 napisał:

Gdzieś czytałem że 30-50 godzin aż się unormuje. Trzeba zobaczyć jeszcze jakiś czas, może się poprawi a może tak musi być. 

Opublikowano
15 godzin to za mało dla żarników

Wysłane z mojego Galaxy S9+ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

też śmigam na tych żarnikach Cool Blue Intense 6000K  zakupione w de i z początku też mnie wkurzało to przebarwienie i załamanie pomiędzy żółtym a białym odcieniem po kilku dniach wszystko się uspokoiło :)

Opublikowano
16 minut temu, matisstz napisał:

też śmigam na tych żarnikach Cool Blue Intense 6000K  zakupione w de i z początku też mnie wkurzało to przebarwienie i załamanie pomiędzy żółtym a białym odcieniem po kilku dniach wszystko się uspokoiło :)

Czyli świeca jak powinny teraz tak? Może faktycznie jakis czas na to potrzeba, musimy czekać :jerk:

Opublikowano

Hmm.. u mnie w Cool Blue Intense nie było takiej żółtej poświaty po założeniu, światło miało jedynie bardziej niebieskawy odcień na początku, ale jednak świeciły równomiernie. Kupowałem jednak ok. 1.5 roku temu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę , że pośrednią przyczyną świecenia na "żółto" jest odbłyśnik , który od góry w użebrowanym miejscu nie jest pokryty lustrzaną powłoką ,

a przejście zostało pomalowane bezbarwnym lakierem , który to po czasie wypala się i uzyskuje brązowy kolor.

Rozebrałem już cztery takie lampy i w każdej ten sam efekt.

Jeden wyczyściłem z brązowego nalotu i wierzcie mi jest różnica - świeci znacznie lepiej - jaśniej i jest znacznie mniej żółtego światła.

IMAG1266.jpg

IMAG1267.jpg

IMAG1268.jpg

Edytowane przez Rys125

Opublikowano

W drodze eksperymentu dorwałem kolejną lampę ( 2014 rok ) i moja teoria w części się potwierdziła , a więc widoczne brązowawe miejsce

i widoczne gołe aluminium to nic innego jak miejsce , gdzie częściowo już wypalił się odbłyśnik.

Nie wypalony jest cały błyszczący - pokryty chromem.

Dodam ,że moje auto ma przejechane 117 tys. km z czego 1/2 - max. 3/4 bez włączonych świateł mijania - tylko dzienne .

IMAG1271.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 19.04.2018 o 21:44, Rys125 napisał:

W drodze eksperymentu dorwałem kolejną lampę ( 2014 rok ) i moja teoria w części się potwierdziła , a więc widoczne brązowawe miejsce

i widoczne gołe aluminium to nic innego jak miejsce , gdzie częściowo już wypalił się odbłyśnik.

Nie wypalony jest cały błyszczący - pokryty chromem.

Dodam ,że moje auto ma przejechane 117 tys. km z czego 1/2 - max. 3/4 bez włączonych świateł mijania - tylko dzienne .

IMAG1271.jpg

Z tym masz rację, to chyba wada taka. Po zauważeniu tego żółtego cienia trochę w pracy zobaczyłem na innych autach. U znajomego który ma niecałe 20tys km jest dokładnie to samo. Nie jest to możne tak mocne jak przy przebiegu +200 ale widać ta żółta linie. Natomiast w a5 tego problemu nie widziałem, na 3 autach patrzyłem różne przebiegi i problemu brak. Nic z tym raczej się nie zrobi, chyba że najsłabsze zarniki i wtedy nie mamy takiej barwy różnej.