t2727 Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 witam kilka dni temu podczas jazdy zapalila mi sie kontrolka EPC oraz check engine, auto przeszlo w tryb awaryjny i kompletnie nie ma mocy po podpieciu komputera i sprawdzeniu parametrow zaplonow okazalo sie, ze wypada zaplon na 1 cylindrze i 3. zostaly wymienione swiece oraz cewka, ale problem nadal pozostal, zadnej poprawy co to moze byc? rozmawialem z jednym mechanikiem przez telefon i stwierdzil, ze moze to byc luzny lancuch rozrzadu. diagnoza wydaje mi sie troche dziwna...na komputer bede mogl jechac dopiero po weekendzie, a ten ktory byl podpiety przed wymiana swiec srednio radzi sobie odczytem bledow samochodow nowszego typu, tj. pokazywal blad P00457D - cos z czujnikiem temp. spalin, ale po podpieciu nowej sondy lambda nic sie nie zmienilo a5 2012, 1.8 TFSI CJEB
t2727 Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Opublikowano 13 Marca 2018 auto naprawione do wymiany termostat + pompa wody termostatu nie ma zamiennika, wiec 1000zl + 150 pompa + 300 robocizna
arecki68 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Czesc. Mam pytanie czy po wymianie termostatu zmienione bylo oprogramowanie?
Rekomendowane odpowiedzi