Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z Windows Mobile 6 - !!! -

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś nie wie jak w Windows Mobile 6, wyłączyć zgodę na odbieranie smsów z sieci ?

W telefonach z Java wystarczy w opcjach wiadomości (Wiadomości, Ustawienia itp.) W WM6 czegoś takiego nie ma, a dosłownie zasypują mnie sms-ami z czatów, flirtów, etc.

Do tego przychodzą mi powiadomienia (niezapisywalne) z informacją o lokacji. Czyli np. co zmianę ulicy – 3 z rzędu powiadomienia „1) mazowieckie 2) warszawa 3) lopuszanska).

Jest to strasznie uciążliwe i mega zapycha telefon !!

Dodam, że problem zaczął się po przeinstalowaniu przez serwis Softu i powróceniu do ustawień fabrycznych..

Oraz, że z operatorem mam sprawę wyjaśnioną tzn. wyłączone mam wszystkie możliwe „usługi” z ich strony takie jak: reklamy, informacje od partnerów etc.

We wszystkich sms-ach, powiadomieniach nadawcą jest "SIEĆ" - bez numeru telefonu.

Jak twierdzi operator trzeba wyłączyć funkcę „odbierania wiadomości z sieci” w telefonie.. Tylko gdzie ?

Sprawdziłem też „KANAŁY” – nie ma żadnych..

Telefon – Toshiba Portage G910 .

:hi:

Co by nie było, że panikuje: Dziennie dostaje ok 50 smsów.. + 3 powiadomienia na każdą zmianę lokacji + dodatkowe powiadomienia o złapanych sygnałach z innej stacji.. A że mieszkam w miejscu gdzie praktycznie ścierają się dwie miejscowości - powiadomienia raz z jednej raz z drugiej się nie kończą.. :wallbash:

Opublikowano

a probowales w settings->phone->more->Broadcast channels->odchaczyc Enable

Opublikowano
  • Autor

U mnie akurat jest PL.

Ale w Kanałach mam "pusto"..

Ustawienia/Osobiste/Telefon/Kanały - i tutaj nie da zrobić się nic - pusta tabela.. jedyne opcje to "Nowy" (dodaj nowy kanał)

:disgust:

NIkt nic nie wie.. ?

Opublikowano

Operator może sprawdzić skąd pochodzą smsy.. ja też tak miałem i nie dało się tego wyłączyć, ale pewien pan z infolini technicznej był tak miły (po kilku zj**) że mam teraz spokój.

Opublikowano
  • Autor

Rozmawiałem z nimi dwa razy..

Ale zadzwonię, jeszcze bo wczoraj poblokowali mi wszystkie reklamy, spamy, oferty itp. które do mnie mogły jeszcze przychodzić po czym dosaję dzisiaj Sms od 333 z graniem na czekanie :slina: No w Chu*a walą..

Oczywiście powiadomien, i smsów z flirtów ciąg dalszy...

Dawajcie propozycje...

Opublikowano

zadzwon i popros nie o wylaczenie uslug a o ich zresetowanie

Opublikowano

Problem nie leży raczej w ROMie z systemem, tylko w Radio ROMie. Sprawdź czy w zwykłym telefonie nie wyświetlą się kanały zapisane na karcie SIM. Jeśli tak, to je usuń. Jakie to urządzenie?

Opublikowano

Telefon – Toshiba Portage G910 .

Opublikowano
  • Autor

zadzwon i popros nie o wylaczenie uslug a o ich zresetowanie

Na to wpadłem w pierszej kolejności.

Problem nie leży raczej w ROMie z systemem, tylko w Radio ROMie. Sprawdź czy w zwykłym telefonie nie wyświetlą się kanały zapisane na karcie SIM. Jeśli tak, to je usuń. Jakie to urządzenie?

Z tym, że wcześnie na tej karcie SIM hulał SE K800, potem właśnie ta Toshiba i wszystko było ok. do czasu odebrania jej z serwisu.. :decayed:

Aleeee - od 3 godzin nie dostałem ani powiadomienia ani smsa, z zaproszeniem na sex :D

O zgrozo :kox:

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Osoba, rozwiązująca ten problem w 48 godzin dostaje PAK Dobrego browara :decayed:

(A może serwis, po małej złości [trochę im pojechałem, bo wymieniali mi ładowarkę i baterię prawie 3 tygodnie] zostawili mi małego Buga w rejestrze ?) :D

__________________________________________________________________________________________________

Problem rozwiązany

Doszedłem do wniosku, że kanały muszą być gdzieś dopisane do rejestru skoro nie ma ich w USTAWIENIACH/"KANAŁY"..

Znalazłem więc w sieci listę kanałów ERY, odszukałem odpowiendni - dla tego rodzaju powiadomień był to kanał "50".

Dodałem go do listy.. Zapisałem.. Usunąłem z listy przez co przypuszczam dokonała się zmiana w rejestrze na z "1" na "0" i problem się skończył.

Dzięki za pomoc..

Browary zostają u mnie.. :kox: