Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tryb awaryjny po wgraniu mapy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
kurde to daleko bo w glasgow ma oddział chłopak z forum
Adres: 19, 70 Strathclyde St, Glasgow G40 4JR, Wielka Brytania
Telefon: +44 7926 268302

nie to za daleko :/ w pn jade do nich pytac do dalej ale nie chcialbym juz zostawiac u nich auta.. bo kumplowi otwarli komputer i nie dali nowego silikonu jak go zamykali. Przyszla odwilrz i komp dostal wilgoci i szlak trafil wszystko..

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, ChinQuan napisał:

nie to za daleko :/ w pn jade do nich pytac do dalej ale nie chcialbym juz zostawiac u nich auta.. bo kumplowi otwarli komputer i nie dali nowego silikonu jak go zamykali. Przyszla odwilrz i komp dostal wilgoci i szlak trafil wszystko..

ja na twoim miejscu bym chciał żeby wgrali to 169KM i 380NM  skoro auto jeździło i nie było problemów

bo i tak już na moje jest moc podniesiona bezpiecznie

sam mam 2.0cr cagb 136KM seria po chipie wyszło 175KM i 397NM

Opublikowano

nie jedno 143 ps mierzyłem i podobnie wychodzą a żeby uzyskać ponad 200 trzeba zmieniać turbo. Firma kombinuje jak widać żeby tylko wykasować.

Trzyma limiter turbo i temu jest błąd przeładowania ucina moc aby turbo się nie rozleciało. Te wykresy też są zupełnie inne jak na moje odwalili bubla.

Opublikowano
  • Autor
ja na twoim miejscu bym chciał żeby wgrali to 169KM i 380NM  skoro auto jeździło i nie było problemów
bo i tak już na moje jest moc podniesiona bezpiecznie
sam mam 2.0cr cagb 136KM seria po chipie wyszło 175KM i 397NM
no wlasnie w tym problem zw kiedy kazalem wgrac im to co bylo to blad nadal zostal. wycinalem tez dpf i egr wiec moz3 coa z tym? chyba ze mnie oklamali i wcale nie wgrali tego co bylo tylko na potrzymali auto 3h i oddali

Opublikowano

trzy godziny przywracali soft ? z wyjęciem sterownika otwarciem władowaniem na ramę i przywróceniem oryginału lub tego co było to max godzinka razem ze sklejeniem ecu. Jeśli auto jest z początku 2009 r to idzie po obd więc jeszcze szybciej kilkanaście minut.

Opublikowano
  • Autor
nie jedno 143 ps mierzyłem i podobnie wychodzą a żeby uzyskać ponad 200 trzeba zmieniać turbo. Firma kombinuje jak widać żeby tylko wykasować.
Trzyma limiter turbo i temu jest błąd przeładowania ucina moc aby turbo się nie rozleciało. Te wykresy też są zupełnie inne jak na moje odwalili bubla.
no wiec wlasnie one wygladaja jak od 2 roznych aut... jesli by edytowali softa wykrea powinien jakos byc podobny do tego ktory byl a tu calkowicie cos innego

Opublikowano

na jednym masz temperaturę na drugim już nie podobnie tabela z lewej strony z opcjami , bhp i nm tez inaczej wyskalowane zrobili wała jak nic.

Opublikowano
  • Autor
na jednym masz temperaturę na drugim już nie podobnie tabela z lewej strony z opcjami , bhp i nm tez inaczej wyskalowane zrobili wała jak nic.
teraz musze odzyskac od nich hajs ktory zaplacilem za to... jutro do nich jade a jak nie to sadownie.

Opublikowano
  • Autor
taki blad mi wywalilo.482acdd61b7fc7154f5fa3d15ec31a8b.jpg

Opublikowano

moim zdaniem wykresy są co najmniej dziwne... ale tunerem nie jestem. Zawsze trzeba zrobić wywiad gdzie jechać na program, niektórzy gonią przez pół Polski i dobrze jest jeszcze obserwować cały proces osobiście.

Wracając do tematu, skoro wgrali Twój soft przed modyfikacją (gdzie błąd nie występował), masz "nowe" turbo i dalej wywala ten błąd to sprawdź elektrozawór podciśnienia, szczelność/podłączenie węży podciśnienia. Coś jest nie tak ze sterowaniem turbiny.

EGRa się nie wycina tylko wyłącza programowo (zmienia zakres pracy żeby nie "pchał" spalin do dolotu) - właśnie u dobrego chiptunera.

Może jak walczyli z DPFem to uszkodzili albo źle podpięli wężyki podciśnienia...

Opublikowano
  • Autor

No właśnie jadę do nich żeby wgrali mi to co miałem jak oddawałem auto i zwrot polowy co płaciłem. Zrobiłem błąd, że oddałem tam auto teraz już czasu nie cofnę. Co do Tego zaworu.. On jest z przodu silnika tak? Jak go odręcić ? Jest tam tak mało miejsca że nie moge sobier wyobrazic jak to zrobic nawet..

Opublikowano

Mi w tc performance tak wylaczyli kalpy w kolektorze ze caly czas byly zamkniete i samochod mial niby 177km fabrycznie teraz bylem w polsce w Tune-UP okazalo sie ze klape caly czas sa zamkniete samochod wyplul 142 km po wlaczeniu klap seria wyplula 162km a po chipie 203km wiem ze teraz swoj oddzial tune up otworzyl takze w uk w swindon takze moze warto ram udezyc bo tc performance w birmingham to pomylka

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
Mi w tc performance tak wylaczyli kalpy w kolektorze ze caly czas byly zamkniete i samochod mial niby 177km fabrycznie teraz bylem w polsce w Tune-UP okazalo sie ze klape caly czas sa zamkniete samochod wyplul 142 km po wlaczeniu klap seria wyplula 162km a po chipie 203km wiem ze teraz swoj oddzial tune up otworzyl takze w uk w swindon takze moze warto ram udezyc bo tc performance w birmingham to pomylka

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

no ja jade po zwort hajsu bo to sa jakies zarty. Musze poszukac cos na temat tego tune up w uk.