Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

4 -4,5 mm bieznika - opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie to nie dotyczy bo mam 4x4 i nowe buty ale zawsze zakładałem lepsze na przód a teraz mam zonka ...........ale nieraz dobrze poruszyc temat który z pozoru jest oczywisty :biggrin:

Opublikowano

lepsze oponki zawsze na tyl szanowni koledzy daje sie :twisted:

Opublikowano

Ogladalem ostatnio program Szkoła Bezpiecznej Jazdy i tam mówili, ze lepsze opony na tył. :a4fan:

Opublikowano

oczywiscie ze lepsze na tyl. i oprocz wymienionych jest jeszcze jeden powod. jakby na jakims szybkim zakrecie fizyka( nie daj Boze) wygrala, to jak myslicie czym jest wepiej uderzyc np w drzewo? przodem czy bokiem? to chyba do kazdego przemawia nie?

Opublikowano

dokładnie lepiej na tył.. przód to tylko lepsze przyspieszanie w przypadku zdrowszej opony..a tył przy hamowaniu i braku przyczepności poprostu ucieka tak jak to było pokazane na przykładzie skody w TVN TURBO...

Opublikowano
oczywiscie ze lepsze na tyl. i oprocz wymienionych jest jeszcze jeden powod. jakby na jakims szybkim zakrecie fizyka( nie daj Boze) wygrala, to jak myslicie czym jest wepiej uderzyc np w drzewo? przodem czy bokiem? to chyba do kazdego przemawia nie?

Oczywiste przodem, odpukać

A całą dyskusje zacząłem ja, wpisując tylko informacyjnie , że lepiej założyć lepsze opony na tył, zaskoczyło mnie rozwinięcie tematu.

:audi:

Opublikowano

panowie zapominaja chyba o zjawisku aqaplaningu i technicznych mozliwosci zapanowania nad pod- i nad- sterownoscia :twisted:

Opublikowano
panowie zapominaja chyba o zjawisku aqaplaningu i technicznych mozliwosci zapanowania nad pod- i nad- sterownoscia :twisted:

Nie, a nie zmienia to faktu stwierdzenia.

Opublikowano
technicznych mozliwosci zapanowania nad pod- i nad- sterownoscia

To raczej w niektórych silnikach jest trudne do zrobienia, szczególnie z małą mocą

Opublikowano

marcin j, niedokladnie chyba zapoznales sie z tematem

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6229&start=0

opisalismy z maxem dos lopatologicznie te sytuacje, wnioski mozna latwo wyciagnac (podsterownosc to zlo ;) ) :bicz:

spedyt, moc tu nie ma najmniejszego znaczenia

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6229&start=0

opisalismy z maxem dos lopatologicznie te sytuacje, wnioski mozna latwo wyciagnac (podsterownosc to zlo ;) ) :bicz:

spedyt, moc tu nie ma najmniejszego znaczenia

to wkońcu jak jest lepiej ( trzeba wymieniać cztery i po temacie ) :biggrin:

Opublikowano
to wkońcu jak jest lepiej ( trzeba wymieniać cztery i po temacie )

najlepiej :twisted: ,ale:

nad uslizgiem przedniej osi nie zapanujesz

nad tylnej zapanuje dziecko w przedszkolu ;)

walniecie przodem w drzewo do mnie nie przemawia :rotfl::rotfl::rotfl: wole w nic nie walnac, tylko przejsc zakret w ladnej kontrze

PS. Jezdziliscie kiedykolwiek z rolkami na tylnej osi??

Opublikowano

http://www.a4-klub.pl/for...?t=6229&start=0

opisalismy z maxem dos lopatologicznie te sytuacje, wnioski mozna latwo wyciagnac (podsterownosc to zlo ;) )

nad uslizgiem przedniej osi nie zapanujesz

nad tylnej zapanuje dziecko w przedszkolu ;)

Toche się nie zrozumieliśmy, to nie tak , jeżeli przejeżdzasz zakręt i samochód staje się nadsterowny, (przy gorszych oponach z tyłu) to jeżeli byłyby one lepsze to przy tej samej sytuacji wogóle nie doszłoby do zdarzenia.

Chodzi mi o porównanie sytuacji w tych samych warunkach.

Jazda to Fizyka wg mnie. :wink:

[ Dodano: 14-03-2007, 13:52 ]

walniecie przodem w drzewo do mnie nie przemawia wole w nic nie walnac, tylko przejsc zakret w ladnej kontrze

To oczywiste. :wink:

Opublikowano
Toche się nie zrozumieliśmy, to nie tak , jeżeli przejeżdzasz zakręt i samochód staje się nadsterowny, (przy gorszych oponach z tyłu) to jeżeli byłyby one lepsze to przy tej samej sytuacji wogóle nie doszłoby do zdarzenia.

Chodzi mi o porównanie sytuacji w tych samych warunkach.

jaby te gorsze byly na przodzie to teoretycznie wlasnie przod zaczalby szybciej tracic przyczepnosc

Opublikowano

walniecie przodem w drzewo do mnie nie przemawia :rotfl::rotfl::rotfl: wole w nic nie walnac

wiadomo, dlatego mialem na mysli "co by bylo gdyby" fizyka wygrala.