Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.9 tdi awx zegary nie reagują i gaśnie po odpaleniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tu nowy i nie bardzo wiem jak śmigać po forum ale potrzebuje szybko pomocy. Szukałem ale nie znalazłem nic konkretnego. (jestem teraz w Szwecji w środę mam samolot do Polski, 200 km na lotnisko i chciałem jechać na lotnisko autem ale chyba nic z tego). Dziś po południu wsiadam do audi, przekręcam kluczyk a tu taka niespodzianka (foto). przekręcam kluczyk a na zegarach nic się nie świeci poza airbag, odpala i od razu po sekundzie gaśnie. Odłączyłem akumulator na chwile i to samo dodatkowo świeci się kontrolka po przekręceniu kluczyka od esp ale to zawsze przez kilka minut się świeciła jak odłączany był akumulator. Próbowałem drugim kluczykiem niestety to samo. Ktoś miał podobny przypadek? Czyżby to immobilizer ? Da radę jakoś coś pokombinować samemu? (tutaj mechanik skasuje sporo  i z czasem lipa) . Z góry dzięki za pomoc i czekam na jakieś rady i propozycje.IMG_20180325_165225.jpg

Opublikowano

Przejrzyj bezpieczniki. Jak nie ma zasilania na zegary to immo blokuje odpalenie i dlatego od razu gaśnie... 

Opublikowano

Wyjąłem licznik, wszystkie przekaźniki i poczyściłem ( była na nich śniedź) no i pomogło na razie wszystko gra auto odpala :D