kubuswujo Opublikowano 27 Marca 2018 Opublikowano 27 Marca 2018 Cześć! Mam szybkie pytanie na które nie moge znaleźć odpowiedzi. Mam silnik 3.0 TDI 240 KM z 2010 roku chciałem zrobić mu próbe przelewowa wtryskiwaczy, jednak nie wiem jak sciągnąć przelewy z wtrysków. Ciagne i podważam ale nic, na pewno jest jakis prosty patent, a ja nie chce ich sobie od tak urwać. Obrazki przelewów w załaczniku. Zamierzam zrobić test przelewu przed później przepukać je środkiem do czyszczenia wtryskiwaczy i zobaczyć czy bedzie różnica, jeśli ktoś by się pytał po co:D Z góry dzięki kubuswujo
kubuswujo Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Opublikowano 27 Marca 2018 Ok, sam doszedłem do tego jak się zdejmuje przelew należy użyć ciekniego śrubokreta i włożyć go płasko pomiedzy te plaskie ramiączka a dekielek i dekielek podnosimy do góry załaczam zdjecie odpietego przelewu dla kogos kto by szukał w przyszłości. Teraz mam inne pytanie wrzuciłem tez dwa zdjecia bo zastanawiam sie ktore dwa przewody włożyć do puszki z preparatem do czyszczenia wtrysków. Ok, jeden to powrót wszystkich przelewów, ale który bedzie tym zasilajacym?
Rekomendowane odpowiedzi