Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B7] Montował ktoś takie nakładki/dokładki progowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, montował ktoś z forumowiczów takie dokładki progów (foto) jak one są mocowane? Na spinki, śruby??? Proszę o info.

Zdjęcie zaczerpnięte z netu.

nakładki progowe.jpeg

Opublikowano

podobno listwy od b8 s-line pasują do b6/b7 ,efekt jak na foto wyżej

Opublikowano
  • Autor

Właśnie mam takie listwy na progi ale nie wiem jak się je montuje w b7 (mam exeo to identyczna buda jak b7 b6) patrzyłem to tam są jakieś spinki ??? dobrze widziałem??? nie wyciągałem ich i nie wiem czy mają tam gwint (raczej nie maja bo by były od razu zrobione na śruby aż tak fabryka by chyba nie szczędziła)

Opublikowano

w linku co ci podesłałem gość napisał że( montaż polega na przyklejeniu od góry na klej do szyb a na dole przykręceniu na wkręty ) sprawdź czy te otwory do przykręcenia czasem nie pasują w ori miejsca co przykręcony jest próg,co do przyklejenia na klej do szyb ,ja bym dał na taśmę dwustronną ,łatwiej później zdemontować 

Opublikowano
  • Autor

taśma nie będzie za słaba?

Opublikowano

kup sobie taśmę 3m ,listwę boczną drzwi mam na nią przyklejoną i lotkę klapy ,2 rok trzyma,po za tym od spodu będą przykręcone ,ważne to dobrze odtłuścić i po przyklejeniu suszarką trochę zagrzać albo na słońce wystawić jak złapie ciężko odkleić ,trzeba odcinać

Opublikowano
  • Autor

pamiętasz jak się nazywa ta taśma 3M ? Może masz gdzieś link z allegro to byś mi bardzo ułatwił montaż.  Jeśli chodzi o śruby to dla mnie śruba ma gwint a wkręt nie ma gwintu.

Opublikowano
  • Autor

Super dzięki

Opublikowano
  • Autor

Jednak nie dałem sobie rady... :) może mi ktoś kto ściągał progi w b7. Mam problem z demontażem chciałbym zamontować sobie nakładki ale jednak nie będę ich przyklejał na taśmę dwustronną, jakoś nie mam przekonania do niej. zdjęcia poniżej

20180411_185021.jpg

20180411_185037.jpg

20180411_185049.jpg

20180411_185112.jpg

Opublikowano

u mnie w b6 zamiast tych plastikowych kołków co są u ciebie, są wkręty dlatego pisałem o przykręceniu ,a próbowałeś te kołki odkręcić

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem, ale nic nie poszło. Pewnie trzeba jak patrzyłem w edce zdjąć narożniki i wysunąć próg dopiero wtedy można podejść do tych spinek. Sam nie wiem, popróbuje.

Opublikowano

wg mnie trzeba wyciągnąć lub wykręcić  te kołki

Opublikowano

@H4mm3R

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

a czasem w środku nie siedzi jakiś mniejszy kołek ,może trzeba go wyjąć i wtedy wyjdzie cały

Opublikowano
  • Autor

Na końcach progów owszem są taki spinki z kołkiem rozprężnym ale próg jest mocowany na takie spinki jak na foto.

Opublikowano

To spróbuj zdjąć narożnik ,zobaczysz czy to coś da , jak nie do pociągnij mocno ten kołek, najwyżej będziesz musiał kupić szt jak się urwie

Opublikowano

Jak te listwy w ogóle ładnie dolegają do progu 

Opublikowano

Mógłbyś zmierzyć długość tych listw?