Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 B5] Letnie opony do quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam pytanko odnośnie letnich opon. Stare już się kończą powoli a ze nie ma sezonu na felgi i opony opłaca się chyba teraz kupić :decayed: Jakie opony bedą najlepsze dla quattro? Obecnie mam jakieś Michelin'y które dość niezle się sprawowały. Po torze żadnym nie jezdze :decayed: Opony do codziennej jazdy,najlepiej dobre na mokrą,deszczową nawierzchnie. Mowa oczywiście o 4 nowym sztukach. Na allegro są np. takie:

http://www.allegro.pl/item547755512_nowe_opony_grupa_bridgestone_225_45r17_wyprzedaz.html

http://www.allegro.pl/item541433731_opony_17_225_45r17_225_45_17_bridgestone_re050.html

Może ktoś użytkował takie oponki albo może coś polecić? :)

Opublikowano

To jest kwestia indywidualna np. upodobania jakiejś firmy, duży wybór jest na rynku. Ja Ci od siebie polecę jakieś Dunlopy albo Toyo T1-R :wink4:

Opublikowano

Dunlop Sport Maxx

Conti SportContact 3 [2-ki sa troche glosniejsze]

No i sporo osob poleca Toyo R1 wlasnie...

Opublikowano

ja mam teraz Conti SportContact 3 i ciche to one nie są :cool1: jak się skończą to pewnie przesiądę się na Dunlop Sport Maxx :good:

Opublikowano

Opony o bieżniku V są zawsze głośniejsze od pasków, ale znacznie lepiej odprowadzają wodę, na czym chyba zależy zainteresowanemu.

Opublikowano

Opony o bieżniku V są zawsze głośniejsze od pasków, ale znacznie lepiej odprowadzają wodę, na czym chyba zależy zainteresowanemu.

Dlatego zaproponowałem T1-R a co do Dunlopów to SP 9000 albo SP 9090.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie,chodzi o dobre odprowadzanie wody :decayed:

Opublikowano

Dokładnie,chodzi o dobre odprowadzanie wody :decayed:

To bieżnik V jest dla Ciebie :naughty: Bierz T1-R :good:

Opublikowano

Tak ja również ci polecam Toyo :good: będziesz szybki i wściekły :>

Opublikowano

z tym ze ta opona jest miekka i szybko sie zuzywa ;]

Opublikowano

Ale za to dobrze trzyma się drogi. Coś za coś :wink4:

Opublikowano

Witam!

Jakiś czas temu zastanawiałem się mocno nad zakupem S4 B6 stąd moja obecność na forum A4. Od tej pory jednak skonkretyzowałem preferencje

i kupiłem Prosiaka 911 Carrera 4. :)

Moją obecność tu usprawiedliwi też może fakt, że mam też 2 szt Audi quattro: S4/C4(2,2T avant) i Coupe 2,8Quattro

Chciałbym się podłączyć się do tematu letnich opon dla mocnego samochodu 4x4 (tu myślę o Prosiaczku).

Postawiłem już to pytanie na forum Porsche, na razie nie uzyskałem odpowiedzi. Być może stosunkowo niewielka liczba osób tam pisząca nie miała akurat do czynienia z takim zestawem.

Pytanie :czy ktoś używał Bridgestone S-02? Bardzo mało jest o nich rzetelnych opinii w necie. Jak te gumy mają się do powszechnie dostępnych Bridgestone 050A? Czy S-02 są na tyle lepsze że warto dopłacać. Choć to nie najnowsza konstrukcja - są droższe ale szperając po necie da się je jeszcze gdzieniegdzie kupić.

(050A robione są w Polsce i pewnie stąd dość korzystna ich cena). Będę wdzięczny za konkretne opinie użytkowników tych gum.

pozdr! doktorMW

Opublikowano

kilku letni leżak na pewno nie jest miękki :]
Opublikowano

A kto tu mówi o kilkuletnich leżakach ?

Opublikowano

A kto tu mówi o kilkuletnich leżakach ?

autor tematu pokazuje leżaki więc mówie o leżakach

Opublikowano

http://www.nexenshop.pl/sklep/product_info.php?products_id=47

Zastanów się nad tą,bardzo dobra opona :wink4:

Wygląda ciekawie ale nigdy nie miałem styczności z tą firmą. Używałeś te opony? Jak się sprawdzają? Cena jest dość atrakcyjna więc może sezon by na niej przelatał :decayed:

To są markowe koreańskie opony,a te firmy już dawno dorównały Europejskim,tylko nie myśl o produktach Chińskich ,bo to zupełnie inna bajka :wink4:

Założę takie na lato :decayed:

Opublikowano

Zgadza się GILI. Podobnie jest np. z Kumho, też bardzo dobre opony. Tylko że jeżeli firma jest mało popularna i mało osób jeździ na takich oponach to pojawiają się wątpliwości. Tymbardziej że jest dużo podróbek pod nazwami firm krzaków na rynku. I trzeba się jakoś przekonać do danej firmy.

Opublikowano

Ja jezdze na oponach Toyo t1-r i spisuja sie swietnie na kazdej nawierzchni, zarowno na drodze jak i na torze :good: