Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Witam dziś wracałem z trasy i pojawiła mi się pomarańczowa ikonka check engine. Podłączyłem pod komputer i pojawił mi się błąd VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 8E0 909 518 M Component and/or Version: 1.8L R4/5VT 0002 Software Coding: 0011501 Work Shop Code: WSC 63351 1 Błąd Zapis.: 17536 - Fuel Trim: Bank 1 (Mult): System too Lean P1128 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent Nie zauważyłem spadku mocy, szarpania podczas jazdy nic... auto normalnie chodzi.. skasowałem błąd przejechałem się około 10km i ponownie podłączyłem i błędu nie ma.. Moze ktoś mi powiedzieć co to za błąd ??? czytałem na rożnych forach i pisano ze to odma zawór odpowietrzenie przy pokrywie..
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Pytanie czy jest lpg w samochodzie? Jak nie to sprawdź odmę (głównie sypie się kolanko pod kolektorem, zaworek jednokierunkowy w trójniku i separator tzw. grzybek), szczelność dolotu na początek.
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Autor Teraz, przem8 napisał: Pytanie czy jest lpg w samochodzie? Jak nie to sprawdź odmę (głównie sypie się kolanko pod kolektorem, zaworek jednokierunkowy w trójniku i separator tzw. grzybek), szczelność dolotu na początek. nie jest w LPG.. a jak sprawdzic ?? i posiadasz numery seryjne???
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Ten grzybek to demontujesz, zatykasz jeden króciec, przez drugi wciągasz powietrze, a ta membrana na sprężynce w środku powinna pracować. Zaworek jednokierunkowy trzeba zdemontować i powinien puszczać powietrze w jedną stronę (jeśli nie zasysa korka oleju na odpalonym silniku to raczej jest sprawny), kolanko odmy zapewne się rozpadnie jak go dotkniesz (jak jest czysto i sucho w okół niego to powinno być szczelne). Nr nie mam ale są ogólnodostępne w necie. Możesz jeszcze sprawdzić ciśnienie paliwa zaraz po odpaleniu jak i pod obciążeniem przy okazji. Możliwe, że też masz gdzieś nieszczelność w układzie SAI i ciągnie lewe powietrze ale powinno wywalić błąd od tego ustrojstwa. Szczelność dolotu kompresorem, są opisy na forum jak i filmiki na wiadomym portalu Edytowane 22 Kwietnia 20188 l przez przem8
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Autor o kurde czarna magia.. dla mnie chyba czas do mechanika.... w necie widziałem cos takiego... jak korek bedzie skakał to odma sprawna??
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Jak masz vaga to zrób log statyczny i dynamiczny 2+33. Opis jak robić logi też łatwo znajdziesz. Może przepływka już niedomaga
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l Autor 8 minut temu, przem8 napisał: Jak masz vaga to zrób log statyczny i dynamiczny 2+33. Opis jak robić logi też łatwo znajdziesz. Może przepływka już niedomaga sprawdziłem jak na youtube i korek podskakuje.. wiec odma jest ok.. prawdopodobnie jutro porobię logi i dam ..
Opublikowano 22 Kwietnia 20188 l 28 minut temu, dresik86 napisał: sprawdziłem jak na youtube i korek podskakuje.. wiec odma jest ok.. prawdopodobnie jutro porobię logi i dam .. Tylko przed logami kasuj błędy nawet jak ich nie ma
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l Autor jak na razie log statyczny 2+33http://vaglogi.pl/log-002_033_rO2u1vH.html jak bede mial jutro chwile to dynamiczne zrobie...
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l Korekty idą bardzo na ubogo. Zrób resztę logów dynamicznych, a na pewno 2+33.
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l Autor Oo to niedobrze.. czyli przepływka?? Moze juz tracic moc? Przegladalem cenny i troche drogo oprocz boscha innej firmy polecacie?? Edytowane 23 Kwietnia 20188 l przez dresik86
Opublikowano 24 Kwietnia 20188 l 7 godzin temu, dresik86 napisał: Oo to niedobrze.. czyli przepływka?? Za wcześnie na taki werdykt i nie martw się na zapas
Opublikowano 24 Kwietnia 20188 l Autor http://vaglogi.pl/log-002_033_zAIwz9j.html log dynamiczny do 6.000 obrotów ( zona prowadziła :/ i nie chciała dalej cisnac.. )
Opublikowano 24 Kwietnia 20188 l To wygląda na walniętą przepływkę, bo jego wskazania są masakryczne. Ale niech ktoś mądrzejszy się jeszcze wypowie Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie to z zamienników tylko bosch się nadaje.
Opublikowano 9 Maja 20188 l Autor wymieniłem przepływke i o to log statyczny 02+33http://vaglogi.pl/log-002_033_FF9f17.html
Opublikowano 10 Maja 20188 l 16 godzin temu, dresik86 napisał: wymieniłem przepływke i o to log statyczny 02+33http://vaglogi.pl/log-002_033_FF9f17.html Zrób log dynamiczny, po tym nic nie można powiedzieć, bo jest też źle zrobiony.