Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przyśpieszanie - turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki temat. Podczas przyśpieszenia jak wcisne pedał gazu to turbo jakos nie chce współpracować. Czuć że załącza się gwaltownie ok 2300/2400rmp. Od ok 1700 do tych 2300 dziwnie tak potelepuje aż w końcu czuć jak zalaczy się płynny ciąg turbawki. Kolega ma passata 2.0 tdi 140km i turbo ciągnie jakby od dołu plynnie bez gwałtownego włączania. A u mnie najpierw potelepuje az w koncu zaskoczy i wtedy ciagnie. Po odpuszczaniu nogi z gazu przy zmianie biegów słychać dźwiek szurania powietrza/opadajacy gwizd. Logi zrobie jutro. Moglibyscie mi coś doradzic w tym temacie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie mialem nikogo pod ręka żeby zasiadł ze mną i pomogl mi zrobić logi, a samemu to malo co w sarne nie zaladowalem więc pdpuściłem. Będę w tym tygodniu na ekspresowce więc zrobie logi. 

Rozebralem wczoraj troche gratow i nagralem filmik z turbo. Lekki slad oleum. Na wirniku delikatny luz poprzeczny, osiowego brak. Podpiąłem strzykawke do gruszki i sztanga wykonuje dość duży ruch płynnie, kilkakrotnie bez beknięcia z rzędu. 

Słychać szuranie przy zmianie biegów poniżej 2000 obr., powyzej mniej albo wcale. 

Jeszcze wykonam te logi, tylko proszę powiedzcie konkretnie które grupy, bo jest ich duzo z dynamicznych. 

Ręce opadają. A może to moje fanaberie.

Dwumasa nowa, egr czyszczony na jesień. A może coś próbować przy EGRze kombinować z kryzą.

Auto nie dymi na żadne kolory tęczy.

Edytowane przez Miki95

Opublikowano

Jak masz BPW to praktycznie w ciemno możesz kryzę zakładać, po jej założeniu napisz czy pomogło na to poszarpywanie .

Więcej szczegółów masz tutaj :

https://a4-klub.pl/topic/242914-szarpie-podczas-przyśpieszania/

Luz na wirniku turbawki dość spory , może być przyczyną późniejszego wstawania turbiny i jej szurania , ale to wymaga dokładnego sprawdzenia.

Daleki jestem od wysyłania jej do regeneracji , bo to w dzisiejszych czasach jedna wielka loteria i po powrocie może być gorzej niż przed regeneracją ?

Lepiej zacząć szukać dobrej używki albo szarpnąć się na ori nówencję ?

Edytowane przez piotrsob1