Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z zamykaniem syby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały denerwujący problem z tylnim lewym oknem. Otóż wymieniłem dzisiaj plastik, do którego jest przyczepiona linka mechanizmu i który fizycznie ciągnie lub pcha szybę.

Po zakończeniu prac nie mogę zamknąć szyby. Zjeżdża na dół bez problemu i zostaje otwarta. Gdy zamykam to jedzie na górę, zamyka się a po chwili silniczek opuszcza na jakieś 10 cm(nie opada samoczynnie tylko mechanizm ją opuszcza) . Mechanizm działa bez zarzutu, cichutko sprawnie - tylko ten fakt, że po dojechaniu na samą górę szyba jest jeszcze opuszczana w dół (nawet jak dalej trzymam przycisk otwórz szybę). Trzymam przy pełnym otwarciu przycisk dalej przez 5 sekund ale to nic nie daje. Szyba po domknięciu wraz opuszczana jest na dół.  Posiadam złącze i VAGa jakby co.

Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

Zabezpieczenie przed przycięciem palców i innych wystających części. Zobaczy czy pod sam koniec zamykania szyba idzie prosto czy próbuje uciekać na boki. Może być źle złożona prowadnica szyby i kiedy ta jedzie do góry to przekasza się w ramie okna i jest duży opór co powoduje aktywację zabezpieczenia.

Opublikowano

Dzięki wielkie.

Niestety przy sprawdzaniu  szyby pękł plastik przyklejony do szyby.... Extra.