Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Wymiana nagrzewnicy i siniczków nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, zamierzam właśnie zabrać się za wymianę nagrzewnicy i mam kilka pytań.

Oglądałem na allegro nagrzewnice tylko nie wiem czy wszystkie nagrzewnice z audi A4 są takie same czy konieczne jest dopasowanie do oznaczenia numerowego silnika. Na przykład taka nagrzewnica będzie pasowac? Nigdy nie miałem samochodu z klimatronikiem i dopiero teraz staram się poznać jak to wszystko działa. Np. taka by pasowała? http://allegro.pl/item534276768_audi_a4_czesci_wentylator_nagrzewnica_dmuchawa.html wygląda m ina oryginał, a chyba lepiej używany oryginal kupić niż jaką nową tandete. Jak myślicie? Ma to znaczenie przy doborze nagrzewnicy czy jest klimatronik czy nie? Sama nagrzewnica nie jest droga ale taka to już koszta spore http://allegro.pl/item551841844_nagrzewnica_climatronic_audi_a4.html

Mam również inny problem. Po włączeniu samochodu od razu klimatronik miga przez około minutę, podejrzewam że poprostu to jest informacja o jakiś błędach. Dziś kolega wieczorem podpina mi samochód pod vag'a i będę wiedział coś więcej. W innych postach koledzy piszą o lutach ale przecież nie miga cały czas tylko przez minute.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

jestes pewny ze masz niesprawna nagrzewnice??

Opublikowano

a tak w ogóle to nie wiesz czy ta nagrzewnica z allegro nie jest gorsza od twojej :mysli: zastanów się dobrze zanim kupisz :cool1:

Opublikowano

jesli juz chcesz wymianiac najpierw mozna ja przeplukac zazwyczaj pomaga :cool1: