damcio335a Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Witam Panowie, wczoraj miałem małą stłuczkę, niestety z mojej winy bo się zapatrzyłem i wymusiłem pierwszeństwo, dostałem prosto w przedni zderzak domyślam się że belka się przesunęła i lekko wygiął mi się błotnik... lampy całe, auto pali i jeździ normalnie, to moja pierwsza taka stłuczka i chciałbym się dowiedzieć czy szukać części i je malować czy jakoś da rade to naprostować? Maska tak samo ma lekkie wgniecenie, zderzak to pewnie nowy będę musiał kupić bo z tego już pewnie nic nie będzie.
przem8 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Błotnik nowy - można kupić w kolorze. Maska do naprawy i zderzak raczej da się uratować.
piti82 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Ja zacząłbym od warsztatu który wyciąga wgniecenia, jak jest dobry fachowiec to nie takie wgnioty wyciągają i tak jak kolega przem8 pisze zderzak też powinno dać się uratować, powodzenia
przem8 Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Koszt wyciągnięcia tego błotnika przekroczy kupno nowego w kolorze więc operacja nieopłacalna, zwłaszcza, że kwalifikuje się do malowania (odpryskuje lakier)
damcio335a Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Opublikowano 21 Maja 2018 Byłem u mechanika, powiedział żebym kupił błotniki nowe (będzie je malował), maskę może uratuje, zderzak używany, tylko teraz znajdź taką używkę ze spryskami ?? no i ciekawe czy coś w środku nie poszło bo walnięcie było z boku
Rekomendowane odpowiedzi