Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[All B5] Taśma od komputera w zegarach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie. ostatnio rozebralem zegary zeby wymienić żaróweczki bo mi sie popaliły no i jeszcze zobaczyć wskażnik paliwa bo raz pokazywał 1/2 raz 3/4 ale w sumie chodzi mi o to ze przy włożeniu z powrotem zegarów okazalo sie ze wyświetlacz od komputera nie pokazuje mi wszystkich znaków i okazało sie ze odkeila sie taśma z tymi drobnymi przewodzikami. No i właśnie chciałem zapytać czy jest możliwość przyklejenia tej taśmy z powrotem i kto wogóle mógłby mi takie coś zrobić?????????

A jeśli chodzi jeszcze o ten wskażnik paliwa to dalej nie jest ok. ale co może być jeśli wskazówka sie przemieszcza nawet wtedy gdy docisne zegary?

Prosze o pomoc!!!

Aha posiadam audi a4 b5 1,9 tdi 95r.

Opublikowano

Witam jesteś pewien że błędne wskazania to wina licznika nie pływaka?? Jeśli taśma CI się odkleiła to możesz ją spróbować przykleić klejem przewodzącym(np Glukon do szyb podgrzewanych) tylko jest to zegarmistrzowska robota.

Opublikowano

Koledzy u mnie jest coś takiego iż jak auto jest odpalone i stoi to czasami wskażnik paliwa zaczyna wariować to znaczy pokazuje raz cały zbiornik raz pół albo pusto i zapala się rezerwa. Jak stanie na zero i zaczynam jechać to bardzo powoli zaczyna się podnosić do faktycznego stanu lub jak wariuje i zaczynam jechać to się uspokaja kiedyś czyściłem styki na potencjometrze który jest w zbiorniku niby pomogło ale jak przyszły mrozy wszystko wróciło. Proszę o wasze opinie co to może być. Pozdrawiam :a4fan: