_Solar_ Opublikowano 13 Lutego 2009 Opublikowano 13 Lutego 2009 W zimie wiadomo ze mało kto uzywa klimatyzacji ale z tego co wiem zalecane jest jej właczenie od czasu do czasu,co tez tak robię aż do dzis.Ostatnio włączałem klime w połowie stycznia i dzis chciałm znowu ja troszke rozruszac...niestety sie nie załaczyła,snieżynka swieciła a wentylator nie chodził.Macie jakies pomysły co moze być przyczyna ??
tomcioskinny Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 Hm na fisie nie pali się czasem ikonka szronu koło temperatury, wtedy klima nie działa z uwagi na - temp. W ostateczności do wymiany wentylator kost 200zł
Vincent Hanna Opublikowano 15 Lutego 2009 Opublikowano 15 Lutego 2009 Załaczenie klimy a pracujący wentyl - to dwie różne sprawy. Nie jest uwarunkowane , ze wentylator ma sie wlamczac zaraz po wlaczeniu klimatyzacji. Luzik - poczekaj az sie deko ociepli i po problemie. Wszystko wróci do normy. Klime wlancza sie po to zima aby uklad chlodzenia a w szczegolnosci sprezarka sie wewnatrz przesmarowała olejem - nie ulega wtedy korozji. Poz
anfor Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Poczekaj na wyzszą temperature to się załączy klima wyłancza się poniżej 4 stpni
_Solar_ Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Opublikowano 19 Lutego 2009 Doskonale wiem ze klima ponizej 5 stopni sie nie załacza.W garazu miałem powyzej 8 stopni i przed wyjazdem chciałem przesmarowac chwile klime i był lipton...snieżynka sie swieciła lecz klima nie chodziła bede musiał sprawdzić jakos wentylator na krótko i czy napiecie dochodzi do niego...
freon Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Nie wiem jak to jest dokładnie ale z temperaturami granicznymi byłbym ostrożny... Podam przykład który miałem kilka razy. Weźmy za wyznacznik zaparowanie szyb, a raczej brak jako poprawne działanie klimy... Wracałem z Hiszpani teraz w styczniu i opuszczałem strefę gdzie było +15'C... temperatura ciągle malała... aż doszło do tego, że gdzieś we Francji na wyświetlaczu miałem +6'C i nagle rzuciła się para na wszystkie szyby... Mimo że klima powinna nadal działać, wiem, że już nie działała. Może przy minus kilka, chwilowe +8'C też "wiosny nie czyni" Teraz tak czy owak nie potrzebujesz klimy. Smarowanie od czasu do czasu też jakoś ogromnego znaczenia nie ma. Będzie wiosna, przyjdą wyższe temperatury i zobczysz. Albo wszystko wróci do normy, albo będziesz walczył.
lesand Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Załaczenie klimy a pracujący wentyl - to dwie różne sprawy. Nie jest uwarunkowane , ze wentylator ma sie wlamczac zaraz po wlaczeniu klimatyzacji. Wręcz przeciwnie, wentylator powinien zawsze startować od razu po włączeniu klimy
_Solar_ Opublikowano 27 Lutego 2009 Autor Opublikowano 27 Lutego 2009 sprawdzałem ostatno wentylator na sucho i pracuje...macie jeszcze jakies pomysły czemu nie załacza sie klima
Rekomendowane odpowiedzi