Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] Pomysł na oklejenie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam A4 B5 w czerwonym kolorze LY3H (sedan). Myślę o częściowym oklejeniu karoserii folią w czarnym połysku lub carbon. Na pewno chciałbym okleić słupki i lusterka, ale zastanawiam się czy oklejać też samą maskę i dach. Według Was będzie to wiocha czy nie? Szukałem w necie ale nie znalazłem żadnych zdjęć tak oklejonych czerwonych B-piątek.

Opublikowano

Sama maska i dach bedzie wygladac jak samochod z fast and furious.

Jak juz to caly samochod obklej na czarno. Pytanie tylko, czy zdajesz sobie jaki to jest koszt tego i ze trzeba pod obklejanie miec dobrze przygotowany lakier?

Opublikowano

Odpuść sobie a kase zainwestuj w jakieś koło i zawieszenie, zrobi większą robotę niż oklejka na seryjnym aucie na 15tkach ...

Opublikowano
  • Autor

Właśnie wiem jaki to jest koszt i dlatego myślałem tylko o częściowym oklejeniu. Ale też czuję w kościach, że sama maska i dach będzie zajeżdżać odpustem. Więc ostatecznie pozostanę przy oklejeniu jedynie słupków i ewentualnie lusterek i myślę że to będzie całkiem pozytywny akcent. Co do koła to niestety jakiś czas temu nie byłem jeszcze "chory na stylizację" i popełniłem błąd kupując alufelgi 15 z A4 B6. Dzięki Wam za rady, teraz przynajmniej zostałem upewniony aby nie iść w kierunku częściowego oklejania. Pozdrawiam :)

Opublikowano

jak już chcesz okleic maskę i dach to tylko czarny mat, żaden połysk.

Opublikowano
  • Autor

Rezygnuję z oklejania maski i dachu, bo czuję, że będzie to wyglądało z d*py :) chyba że ktoś ma tak oklejone B5 i zechce pochwalić się efektem abym mógł najpierw zobaczyć jak to wygląda, ale na necie ciężko znaleźć coś sensownie wyglądającego.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak chcesz zdjęcia oklejonego auta to uderz do Hesika on ma oklejone całe auto ,  sam oklejał to możesz go podpytać 

Opublikowano
W dniu 29.05.2018 o 11:32, Arek8888 napisał:

Rezygnuję z oklejania maski i dachu, bo czuję, że będzie to wyglądało z d*py :) chyba że ktoś ma tak oklejone B5 i zechce pochwalić się efektem abym mógł najpierw zobaczyć jak to wygląda, ale na necie ciężko znaleźć coś sensownie wyglądającego.

Jeszcze jak byś miał porządne koło to oklejenie dachu i maski przy dobrym pomyśle na całe auto jest w stanie jakoś się zgrać, ale mając koła 15' odpuściłbym jakiekolwiek stylizacyjne manewry. Jedyna słuszna droga w tym przypadku to dążenie do zadbanej serii. W innym przypadku najpierw koło, zawias i możesz myśleć nad pakietem upiększającym jak np. progi od s4, zderzaki zespawane z dokładkami i pomalowane w kolor nadwozia, jakiś delikatny spojlerek na tylną klapę, światła dzielone z s4, ewentualnie polifty na przód, wnętrze recaro, full fis, tempomat, jakieś multimedia, itp. itd. ;)

Po więcej inspiracji podrzucam link do największej galerii porobionych b5 ;)

https://drive.google.com/drive/folders/0B8CArPjWP-zCflFoQ2paSXA4aENHQWhweUxmLUdQMlNsaTNWM3Q5amtFcWpzZG5YbXlobk0

Pozdroo

Opublikowano
16 godzin temu, Mario82A4 napisał:

Jak chcesz zdjęcia oklejonego auta to uderz do Hesika on ma oklejone całe auto ,  sam oklejał to możesz go podpytać 

Hesik co ma białego sedana w pakiecie rs4? Jeśli tak to on ma malowane na biało, nie oklejone z tego co wiem ;)

Opublikowano

Tak ten Hesik w tym roku auto zostało oklejone na zlot w Bukowinie i już nie jest białe 

Edytowane przez Mario82A4

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, szafa napisał:

Jeszcze jak byś miał porządne koło to oklejenie dachu i maski przy dobrym pomyśle na całe auto jest w stanie jakoś się zgrać, ale mając koła 15' odpuściłbym jakiekolwiek stylizacyjne manewry. Jedyna słuszna droga w tym przypadku to dążenie do zadbanej serii. W innym przypadku najpierw koło, zawias i możesz myśleć nad pakietem upiększającym jak np. progi od s4, zderzaki zespawane z dokładkami i pomalowane w kolor nadwozia, jakiś delikatny spojlerek na tylną klapę, światła dzielone z s4, ewentualnie polifty na przód, wnętrze recaro, full fis, tempomat, jakieś multimedia, itp. itd. ;)

Po więcej inspiracji podrzucam link do największej galerii porobionych b5 ;)

https://drive.google.com/drive/folders/0B8CArPjWP-zCflFoQ2paSXA4aENHQWhweUxmLUdQMlNsaTNWM3Q5amtFcWpzZG5YbXlobk0

Pozdroo

Bardzo dobre rady, dzięki :) jak do tej pory dążyłem właśnie do utrzymywania auta w zadbanym seryjnym stanie, ale jak wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia :) masz jednak rację, że nie ma półśrodków i należy lecieć z modami po całości, albo wcale :)

Opublikowano
Godzinę temu, Mario82A4 napisał:

Tak ten Hesik w tym roku auto zostało oklejone na zlot w Bukowinie i już nie jest białe 

A to widzisz nigdzie się nie chwalił ;) Trzeba go pomęczyć o aktualizacje tematu :D

Opublikowano

Bo skromny chłopak jest ?