Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzona szyba czołowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich forumowiczów

W piekny majowy wekeend wybralismy sie nad jezioro na rodzinny wypad. Efektem czego jest uszkodzona szyba  czolowa.

Pan prowadzacy prace w obiekcie upuscil mi srubowkret na przednia szybe.

Skontaktowalem sie z szefem winowajcy i doszlismy do wniosku, ze sprawa bedzie zalatwiana z ubezpieczenia.

Dostalem numer ubezpieczenia, zlozylem wymagane dokumenty. w bardzo krotkim czasie dostalem odpowiedz z fimy ubezpieczeniowej o wyplacie odszkodowania w wysokosci 517,72 zl. w czym jest 221,09zl koszt szyby, 178,35zl robocizna, 118,28zl czesci z logo producenta.

Szyba czolowa AGE 8572AGSGYVW co to jest? probowalem cokolwiek zgooglowac marnie, jedynie czego sie dowiedzialem ze to polski producent smieciowych zamiennikow.

Dostaje wczesnie rano maila, w ktorym mam napisane, ze na konto poszkodowanego wplynie kwota w wysokosci 17,72zl natomiast 

500zl jest to kwota, ktora pomniejsza odszkodowanie z tytulu franszyzny redukcyjnej. Dzwonie na infolinie P...U i pytam sie goscia co ja mam zrobic za 17,72zl Pan odpowiada, ze nic nie zrobie i mam scigac goscia na ktorego jest ubezpieczenie o wyplate sumy pokrywajacej koszty szyby z wymiana. Szczerze powiem wbilo mnie w fotel. Dlaczego ja mam sie z nim szarpac??

Ma ktos jakis pomysl jak ta sytuacje rozwiazac?? Chyba ze jest tu jakis magik ktory zrobi mi to za 17,72zl??

Opublikowano

Pokaż to uszkodzenie . Ja 5 lat temu naprawiam szybę bo po kamieniu pękła i była rysa 2 cm. Po naprawie został ślad jak łebek spółki i 5 lat wytrzymuje . Nic się nie dzieje .

Opublikowano

Jeśli szybę miałeś oryginalną to odstaw do ASO na naprawę bezgotówkową skoro tak chcą się bawić :)

Opublikowano
  • Autor

ECD204F8-5270-45E0-BC05-8B74B3B0C72E.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Damianq oczywiście, ze zasugerowałem naprawę w ASO bezgotówkowa ale jak widać poszli po najmniejszej lini oporu i po kosztach. 

Opublikowano

Owa franszyza redukcyjna to inaczej udział własny ubezpieczonego. Zapewne właściciel obiektu zawarł umowę, z której wynika, że jego ubezpieczyciel pokrywa szkody po przekroczeniu określonej wartości (tu 500 zł). Twoja szkoda została wyliczona z zastosowaniem taniego zamiennika, masz więc prawo odwołać się od decyzji ubezpieczyciela i żądać korekty wyceny szkody z zastosowaniem szyby oryginalnej (jeśli taka była).