Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pół chłodnicy gorące pół zimne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, JawoR36 napisał:

Czekaj, czekaj, górny jest ciepły, a dolny, który odprowadza wodę z góry przepływającą masz zimny? Eureka! Twoja chłodnica wody jest sprawna! Bo uwaga, schładza wodę przez nią przepływającą i oddaje ją dolnym wężem do silnika ? O ile, no właśnie, woda w wężach płynie, a nie stoi. Głupi pomysł, ale sprawdzony. Od chłodnicy na dole, załóż przezroczysty wąż, żebyś widział czy woda płynie i połącz kawałek dalej jakąś metalową rurą z ori wężem. Moim zdaniem chłodnica jest zapchana i woda nie przepływa przez nią, tylko wszystko stoi w wężach. Miałem identyczny efekt, jak podczas przeróbki samochodu oddaliłem za bardzo chłodnice od silnika przez co pompa wody nie była w stanie jej przepompować tak daleko, czego skutkiem było to, że woda od pompy do chłodnicy zagotowana, a od chłodnicy do silnika stała zimna.

Zrobiłem troszkę inaczej odołączyłem dolny przewód od zbiorniczka wyrównawczego i po odpaleniu silnika woda STOI w przewodzie. Czyli tak jak mówisz chłodnica zapchana? 

Opublikowano

Do wymiany

Opublikowano
  • Autor
W dniu 3.07.2018 o 21:47, JawoR36 napisał:

Problem raczej rozwiązan, okazało się że poszła uszczelka pod głowicą, rozwiercilem termostat i lecą bombelki do zbiorniczka.  Dojadę tak do Polski? Wiem że silnik będzie nie do grzany i będzie więcej palił, ale czy to tylko te dwa problemy? 

Opublikowano
W dniu 7.07.2018 o 20:01, Lufik napisał:
W dniu 3.07.2018 o 21:47, JawoR36 napisał:

Problem raczej rozwiązan, okazało się że poszła uszczelka pod głowicą, rozwiercilem termostat i lecą bombelki do zbiorniczka.  Dojadę tak do Polski? Wiem że silnik będzie nie do grzany i będzie więcej palił, ale czy to tylko te dwa problemy? 

Ja osobiście miał bym obawy przed taką podróżą, choć objawy jakie opisujesz nie są najgorszymi przypadkami uszkodzonej uszczelki. Wykup ADAC i jedź na dwa auta, zawsze to łatwiej.