Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Luzy półosi - video.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy możecie ocenić luzy na mojej półosi? Jeden jest osiowy około 5mm a drugi tak jakby w mechanizmie różnicowym, bo między półosią a flanszą nie ma. 

Borykam się z pewnym problemem głośnego stuknięcia podczas hamowania, przyspieszania i skręcaniu mocno kołami. Stuk jest pojedynczy ale bardzo głośny, jakby normalnie się coś urywalo. 

Wrzucam film jak sprawdzałem półoś oraz filmiki gdzie slychac ten stuk/strzał. 

Edytowane przez tom5151

Opublikowano

A akumulator masz przykręcony?? Wiem że to głupio brzmi ale było już kilka takich przypadków że właśnie nieprzykręcony akumulator powodował takie uderzenie podczas gwałtownego hamowania albo skręcania :D

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Falcone napisał:

A akumulator masz przykręcony?? Wiem że to głupio brzmi ale było już kilka takich przypadków że właśnie nieprzykręcony akumulator powodował takie uderzenie podczas gwałtownego hamowania albo skręcania :D

Na drugim filmie ledwo się toczę a strzał jest konkretny więc ta opcja raczej odpada ;)

Opublikowano

Z półosią wszystko ok. Jak dla mnie sanki dokładnie trzeba obejrzeć, ponaciskać łomem. Odkręcić, żeby odpuścić naprężenia wewnątrz materiału i dokręcić znowu.

btw. spójrz na to

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.06.2018 o 17:50, misiek95 napisał:

Z półosią wszystko ok. Jak dla mnie sanki dokładnie trzeba obejrzeć, ponaciskać łomem. Odkręcić, żeby odpuścić naprężenia wewnątrz materiału i dokręcić znowu.

btw. spójrz na to

Zwaliłem całe sanki. Tuleje super stan ale miejsca mocowań śrub (na tych aluminiowych podporach poduszek silnika) mocno wytarte/wyślizgane, możliwe że tam sie wszystko ruszało. Równo i mocno dokręciłem sanki i póki co 3 dni nie było stuków ?

Opublikowano
13 godzin temu, tom5151 napisał:

Zwaliłem całe sanki. Tuleje super stan ale miejsca mocowań śrub (na tych aluminiowych podporach poduszek silnika) mocno wytarte/wyślizgane, możliwe że tam sie wszystko ruszało. Równo i mocno dokręciłem sanki i póki co 3 dni nie było stuków ?

No i fajnie. Powinno być dobrze. Ja też swoje musze opuścić i obejrzeć- bo jakieś niezidentyfikowane stuki mi sie pojawiły?

Opublikowano

Hmm mam podobny problem ze stukami. Jeżdżę już tak rok i nie mogę znaleźć:/ myślałem że to multitronic ale stuki są też na garbach i poprzecznych nierównościach ? slyszalne na tym filmie przy dohamowaniu zarówno do przodu i tyłu ? co myślicie ?

https://youtu.be/N-5umPCzGcI

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.07.2018 o 01:21, zaraza23 napisał:

Hmm mam podobny problem ze stukami. Jeżdżę już tak rok i nie mogę znaleźć:/ myślałem że to multitronic ale stuki są też na garbach i poprzecznych nierównościach ? slyszalne na tym filmie przy dohamowaniu zarówno do przodu i tyłu ? co myślicie ?

https://youtu.be/N-5umPCzGcI

Gdzieś czytałem temat że takie stuki pojawiające się na nierównościach, garbach czy zjeżdżaniu z krawężnika, są spowodowane gumą przy mocowaniu amortyzatora lub samym amortyzatorem.
U mnie po dokręceniu sanek porządnie nic już nie stuka, mogę hamować, przyspieszać, co zechcę :) Tak czy inaczej wymienię łapę silnika na jakąś ładną, żeby sytuacja się nie powtórzyła.

Opublikowano

Auto ostatnie 3 lata jeździło dość mało na krótkich odcinkach i mieście. O ile dobrze mi wiadomo mam też dwumas tam. I tam się zastanawiam nad nim ale raczej chyba nie co ? 

Stuki dochodzą cenranie ze środka auta z okolicy skrzyni właśnie ? 

Chyba czas podjechać do BartS ??on zna te skrzynie na wylot :) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Poduszka skrzyni :) można zamykać :)