Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy te felgi będą pasować... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

"Rozmiar felg to przód 8,5x18 et 32 tył 8,5x18 et 20."

Czy te felgi będą pasować do mojego auta. Chdzi mi o to ET tylnych felg.. ET20 :confused4:

Posiadam zawieszenie 1BE, ale planuje wymienić sprężyny na -35 przod -30 tył

Czy tylne felgi będą wystawać?

:hi:

Opublikowano

Coś mi się wydaje,że twoje przypuszczenia są trafne i felga będzie za bardzo wystawać i trzeć.

Poczytaj tutaj może coś się dowiesz http://www.a4-klub.pl/smf/znaczenie_et_felgi-t5262.180.html

Opublikowano

Używamy opcji :szukaj: a pozatym spójrz sobie na tabele i wszystko powinieneś wiedzieć http://www.a4-klub.pl/smf/opony_a_szerokosc_felgi_tabela_jakie_opony_do_jakiej_felgi-t25894.0.html

spójrz kolego na tabele i przeczytaj pytanie jaka zadał spawacz5 bo ja nie widzę związku między rozmiarem opon a ET felgi :polew:
Opublikowano

Niech sobie zerknie na tą tabelę oraz na znaczenie ET felgi.Moim zdaniem będzie tarło bo strasznie małe te ET felgi i będziesz tylko mógł jeździć na wprost zero skrętu :>

Opublikowano

et32 przy tej szerokosci to na styk dosłownie : mialem borbety takie na gwincie i bylo na styk.. ET20 odpada... Bedzie wystaało ponad centymetr...

Opublikowano

Mam lekko skrzywioną jedną felgę .Gdzie mogę ją wyprostować ?Okolice 3city. :mysli:

Opublikowano

Mam lekko skrzywioną jedną felgę .Gdzie mogę ją wyprostować ?Okolice 3city. :mysli:

Złóż nowy wątek tu lub na spotach w twoim regionie. :cool1:

Nie zaśmiecaj tego tematu :angry:

Opublikowano

Tył napewno będzie Ci obcierał a przód przy zakrętach też może :confused4:

Opublikowano

ja miałem z tyłu 9,5" ET25 R17 i wystawało ok1,5cm najlepiej jest przyłożyć i przymierzyć

Opublikowano

Mysle ze wystawało ci wiecej ;)

Opublikowano

a felga w którym rozmiarze będzie lepiej pasować (zawieszenie -40/-40)

7,5" ET28 R17 czy 8" ET32 R17 a może żadna?

Opublikowano

8" z ET32 będzie około 9mm wystawało bardziej od 7,5" ET28. Ja bym brał tą felgę z ET32 :wink4:

Opublikowano

a jak będzie trochę obciążony to nie będzie z tyłu tarło i jak przy skręcaniu?

Opublikowano

To zależy też od tego jakie opony chcesz założyć. Masz już upatrzony jakiś rozmiar ? A wogóle to chcesz felgę bliżej nadkola czy żeby była bardziej schowana ?

Opublikowano

Dobre były by takie 225/45 na felgę 7,5" albo 235 na 8"? I felga chciałbym żeby była bliżej nadkola niż dalej :decayed:

Opublikowano

Na 8" spokojnie możesz założyć 225. Ale i przy 225 może trzeć :confused4: Moje felgi podobnie wystają jak te co chcesz kupić i mam 215 opony. Najlepiej byłoby założyć na auto i sprawdzić bo może być na styk :wink4:

Opublikowano

Wiem że najlepiej by było przymierzyć ale wypatrzyłem alusy na alledrogo i raczej nie będę miał możliwości tego zrobić :kwasny: Ale dzięki za odpowiedzi :hi:

Opublikowano

Obliczyłem jeszcze w porównaniu do moich alusów i już Ci tłumaczę. Ja mam prawie równo z nadkolem. Jeżeli kupisz te 8" o ET32 to będą wystawały tak 2-3 mm bardziej niż moje. Do tego oponę chcesz szerszą niż u mnie to jeszcze bardziej będzie wystawało. Reasumują wyjdzie delikatnie za nadkole i będzie na dołkach przycierało. Jak chcesz te felgi to bierz te 7,5" o ET28. Nie będą równo z nadkolem ale też nie będzie Ci nic tarło. A co do opony to 225/45/17 i będzie :good:

Opublikowano

No i bardzo dziękuję :notworthy:[br]Dopisany: 20 Luty 2009, 14:04_________________________________________________A gdyby tak do tych 8" dać węższą oponę? Sorki że tak męczę ale ciekawość... :tongue4: