Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1,6 KRAKÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy jest w Krakowie użytkownik silnika ALZ ????? a4 b6/7 1,6 ???

jeżeli tak to czy można się spotkać w celu porównania pracy silnika? bo może szukam usterki niepotrzebnie.......

będę bardzo wdzięczny i chętnie również podzielę się swoimi doświadczeniami zdobytymi przy poznawaniu podzespołów mojego bolidu ?

Edytowane przez DamianoKrK
literówka:)

Opublikowano
  • Autor

wciąż jestem zainteresowany spotkaniem, mechanicy twierdza ze jest ok, natomiast ja uważam ze praca mojej maszyny jest nieprawidłowa.........?? 

Opublikowano

W Krakowie może nie ale w jego bardzo bliskich okolicach ;) Tyle że mój motor raczej nie jest dobrym odnośnikiem co do porównania pracy. U mnie sporo rzeczy do roboty się uzbierało i też jego praca nie do końca jest prawidłowa :) 

Opublikowano

Też jestem chętny na wymianę doświadczeń związanych z tym modelem. Do Krakowa mam kawałek ale jakby znalazło się z kilku użytkowników to jak najbardziej.

Opublikowano
  • Autor
W dniu ‎2018‎-‎07‎-‎11 o 22:02, towek napisał:

Też jestem chętny na wymianę doświadczeń związanych z tym modelem. Do Krakowa mam kawałek ale jakby znalazło się z kilku użytkowników to jak najbardziej.

może się ruszy, trzech to już zawsze coś? 

?z tym że dwa motory kulawe............?

Opublikowano
W dniu 16.07.2018 o 19:34, DamianoKrK napisał:

Aż tak kulawe? Tak to raczej nie pojedziemy :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Jestem z Kryspinowa więc jak dalej aktualne możemy sie gdzies w KRK umowic. Tez mam ALZ. 

Opublikowano
W dniu 16.07.2018 o 19:34, DamianoKrK napisał:

Oj tam zaraz kulawe :D W moim przypadku są to dosłownie pierdoły, które mają jakby nie patrząc znaczny wpływ na pracę tego motoru. Pracuje równo, nie kopci, ale jednak jak przejadę czasem po obwodnicy to i łyknie troszkę oleju wtedy, (przy normalnej jeździe ubytków nie ma). Przypuszczam że odma i cały układ odpowietrzania jest zapchany i cały syf idzie już w dolot. Tyle u mnie jest do zrobienia. W przyszłym miesiącu idzie na serwis to mój mechanik się tym zajmie i zobaczymy co z tego będzie :) 

Opublikowano

Jak tam z tym ustawieniem sie? Weekend pasuje? Sobota albo niedziela. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu ‎2018‎-‎08‎-‎07 o 11:43, jarobot86 napisał:

Jak tam z tym ustawieniem sie? Weekend pasuje? Sobota albo niedziela. 

jarobot86 sorki że dopiero teraz pisze ale nie miałem dostępu do konta..... dzięki za propozycje i chętnie się spotkam ale teraz mnie nie ma w PL, wracam za tydzień i zaczynam urlopik. Będę od 1 września więc jak najbardziej możemy się spotkać

Opublikowano
  • Autor
W dniu ‎2018‎-‎08‎-‎05 o 08:48, patryq633 napisał:

Oj tam zaraz kulawe :D W moim przypadku są to dosłownie pierdoły, które mają jakby nie patrząc znaczny wpływ na pracę tego motoru. Pracuje równo, nie kopci, ale jednak jak przejadę czasem po obwodnicy to i łyknie troszkę oleju wtedy, (przy normalnej jeździe ubytków nie ma). Przypuszczam że odma i cały układ odpowietrzania jest zapchany i cały syf idzie już w dolot. Tyle u mnie jest do zrobienia. W przyszłym miesiącu idzie na serwis to mój mechanik się tym zajmie i zobaczymy co z tego będzie :)

u mnie też pewnie jakaś pierdoła, ale na razie nikt nie może się jej dopatrzeć......? w naszych ALZ odma to tylko rura stanowiąca odpowietrzenie korbowodu...... https://allegro.pl/odma-waz-przewod-filtra-vw-passat-b5-fl-1-6-alz-i7446326021.html nie wydaje mi się aby się ona mogła zapchać bo jest dość dużej średnicy, chociaż mogę się mylić. W innych silnikach np. 1,4 16v w WV Golfie VI odma ma kształt takiej puszki z kanalikami i one rzeczywiście się zatykały tym syfem....

u siebie zdejmowałem kolektor ssący więc miałem odmę jak na talerzu.... jest zabezpieczona spinką. Odma czyściutka, leciutko tylko przyklejona co jest normalne?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chętnie też się spotkam :) Jestem z jaworzna.

Opublikowano

Propozycja 1 września Tauron Arena Kraków

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo cenna inicjatywa ! Pochwalić  ją tylko wypada ,i gdybym miał bliżej, napewno wziaiałbym udział w tym spotkaniu. Pozdr. WW

Opublikowano

koledzy a na jakim oleju jezdzicie? Co do spotkania moze prościej nagrac filmik na poczatek?

Opublikowano
2 godziny temu, Fwl7 napisał:

koledzy a na jakim oleju jezdzicie? Co do spotkania moze prościej nagrac filmik na poczatek?

Obecnie mam wlany Total Quartz Ineo MC3 5w30, i jestem z niego zadowolony, w porównaniu do castrola którego miałem wlanego wcześniej to mógłbym wręcz stwierdzić że niebo a ziemia...  

Opublikowano

Kolego a konkretnie a w czym ta roznice widzisz? Moze tez totala zaleje nastepnym razem:))

Opublikowano

Panowie leje osobiście motula 5w40 x-clean, też miałem dylematy czy może lepiej lać Mobila, Shela itp. a może zostać przy Castrolu, który był zalany. Doszedłem jednak do wniosku, że każdy markowy olej z pewnego źródła, spełniający normę i co najważniejsze zmieniany co 10-12 tyś będzie idealny.

Opublikowano
5 godzin temu, Fwl7 napisał:

Kolego a konkretnie a w czym ta roznice widzisz? Moze tez totala zaleje nastepnym razem:))

Lepiej odpala, silnik dużo ciszej pracuje i co najważniejsze brak jakiegokolwiek poboru oleju podczas gdy jak jeździłem na castrolu to 0.5L na 1000km potrafił wypić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A4B6 203 ALZ 1,6 8V ,Od 4 lat stosuję olej Shell 10W 40   półsyntetyk.Przebieg silnika 170 tys.(rzeczywisty) a  mies.    przebieg ok.500km.Przeważnie trasa 200km w jedną stronę.Wcześniej był Motul,ale za drogi,a ten shell jest akurat do tego silnika.Nie ma wycieków, to "bierze" (spala) okolo 200 ml/1000km.