nies Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam Drogich Forumowiczów Właśnie przed chwilą, wjeżdżając do garażu, z wielkim zdziwieniem odkryłem iż zwariowały światła cofania w moim aucie i świecą się non stop niezależnie od tego czy stoję czy jadę, który bieg jest załączony itd... Problem jest o tyle nietypowy gdyż zazwyczaj wszyscy skarżą się na brak tych świateł a nie na ich nadmiar Bardzo prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki a póki co bezpiecznik numer 31 ma wolne Pozdrawiam !
HiRide Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam Drogich Forumowiczów Właśnie przed chwilą, wjeżdżając do garażu, z wielkim zdziwieniem odkryłem iż zwariowały światła cofania w moim aucie i świecą się non stop niezależnie od tego czy stoję czy jadę, który bieg jest załączony itd... Problem jest o tyle nietypowy gdyż zazwyczaj wszyscy skarżą się na brak tych świateł a nie na ich nadmiar Bardzo prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tej zagadki a póki co bezpiecznik numer 31 ma wolne Pozdrawiam ! sprawdz przewody czujnika ktory jest wkrecany w skrzynie biegow bo moga gdzies byc przytarte jesli to nie to byc moze czujnik sie zawiesil
ALBINEK Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Wygląda to na czujnik wstecznego,zdejmij z niego przewody jak zgasną światła cofania to na pewno czujnik.Jest on wkręcony w skrzyni biegów.
nies Opublikowano 16 Lutego 2009 Autor Opublikowano 16 Lutego 2009 Dzieki chłopaki za wskazówki. Wiecie może jak najprościej i najszybciej dostać się do tego czujnika :?:
HiRide Opublikowano 16 Lutego 2009 Opublikowano 16 Lutego 2009 Dzieki chłopaki za wskazówki. Wiecie może jak najprościej i najszybciej dostać się do tego czujnika :?: ;( wjechac na kanal odkrecic oslone skrzyni od spodu
Toretto_1 Opublikowano 31 Marca 2009 Opublikowano 31 Marca 2009 To samo wystąpiło dzisiaj u mnie. Kurcze tylko nie mam tu nigdzie kanału, żeby na niego wjechać W końcu odkryłeś co było nie tak?
nies Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam "Przełącznik", czy też jak nazwali to przedmówcy, czujnik na skrzyni biegów się skończył... więcej nie potrafię Ci powiedzieć bo sam na to nie wpadłem, usunęli mi tą usterkę w serwsie przy okazji wymiany rozrządu. Koszt samego przęłącznika ( 01E941521A - sześciobiegowy manual ) jest relatywnie niski, w Polsce to może być koszt około ~50 PLN. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi