MaciejMakabra Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Witam. Posiadam audi a4 b6 avant 2001r z zwykłymi xenonami d2s i modułem 8e0907279e. Chciałem sobie zakodować tryb skandynawski zgodnie z instrukcją z forum no i się udało, po przekręceniu zapłonu załączają się xenony lecz dochodzi do nich za małe napięcie co skutkuje tym, że mrugają i gasną, jak przekręcę wyłącznik świateł na mijania xenony działają ok. Prawdopodobnie źle zakodowałem sterownik - zakodowany jest na wartość 00002 a powinienem zakodować go na wartość 00012 czyli światła xenon + tryb skandynawski. Nie wiedzieć czemu nie potrafię teraz zmienić tej wartości, ilekroć wchodzę w 07 kodowanie i wpisuję wartość 00012 to wyskakuje mi info, że żądana wartość jest nie do przyjęcia, tak samo jak próbuję wpisać 00001. Do kodowania używam v-scan VAG mini z viaken. Czy ktoś może wie o co chodzi, czy istnieje jakaś możliwość zresetowania tego modułu tak aby znowu światła były w trybie normalnym - załączane z wyłacznika świateł a nie po zapłonie gdyż od tego mrugania padną mi zaraz żarniki lub przetwornice.
Rekomendowane odpowiedzi