cysio999222 Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Witam Wczoraj kierowca wymusil i walnol mi w bok do robory sa przod drzwi rysy pretarcie tylne i blotnik z progiem i oczywiscie felga prosze o szacunkowy koszt bo to perwsza moja taka sytuacja ijestem zielonyna ile moge liczyc
cysio999222 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 Dostalem dzis wiasomosc odnosnie wyplaty odszkosowania wyplata bez zeczoznawcy po okwzaniu foto w kwocie 5456.44zl zgadzac sie czy prosic o przyjazd rzeczoznawcy ?
siaj Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Ja bym sie zgodził, drzwi w kolor kupisz to najmniejszy problem i wydatek, z tym nadkolem będzie trochę zabawy, pewnie będzie trzeba wyciąć i wstawić plus malowanie, felgi przecież nie będziesz naprawiał, w mojej okolicy w warsztacie za tą naprawę wzięliby max 2,5 tyś, mówię juz o całkowitych kosztach razem z drzwiami.
cysio999222 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 Byle dzis u lakiernik i powiedzial 1500 plus drzwi ten prog mowi ze wyciagnie to chyba
siaj Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Tak czy siak myślę ze jak weźmiesz to co ci zaoferowali to 3 tyś będziesz do przodu, jak przyjedzie rzeczoznawca to juz kwota może nie być taka optymistyczna, niektórzy juz tak kombinowali i nie wyszli na tym zbyt dobrze, to co ci zaoferowali jest bardzo uczciwe i nie ma co zbytnio Januszowac Edytowane 19 Lipca 2018 przez siaj
cysio999222 Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 W sumie racja pazerny traci dwa razy
hak64 Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 13 godzin temu, siaj napisał: jak przyjedzie rzeczoznawca to juz kwota może nie być taka optymistyczna, niektórzy juz tak kombinowali i nie wyszli na tym zbyt dobrze, to co ci zaoferowali jest bardzo uczciwe i nie ma co zbytnio Januszowac Kolego wyrażasz tylko własną opinię, więc pohamuj się od sugestii oraz twierdzeń, że coś jest uczciwe, lub nie. Doświadczenia w przedmiotowej materii nie masz skoro błotnik nazywasz nadkolem (to plastikowa osłona w błotniku, we wnęce na koło). Ta szkoda powinna być oszacowana na około 9 tys zł. (o ile nie wystrzeliły kurtyny). Masz do wymiany drzwi l.t. , błotnik l.t. oraz słupek "C" do wymiany lub korekty. Zwłaszcza błotnik jest drogi w naprawie, bo zgodnie z technologią należy go wypruć (odspoić na fabrycznych zgrzewach) i wstawić nowy. Kwota, którą ci zaproponowali, nie pokrywa nawet kosztu zakupu oryginalnych części. Przy szkodzie z OC sprawcy masz prawo do korzystania z samochodu zastępczego na tzw. technologiczny okres naprawy, wliczając w to czas oczekiwania na części, schnięcie powłok lakierniczych, wykonanie pomiarów zbieżności kół i badań technicznych. Auto zastępcze można wynająć nawet od osoby prywatnej (potrzebna umowa najmu z podana stawką dzienną).
audicoman Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 18 godzin temu, siaj napisał: Tak czy siak myślę ze jak weźmiesz to co ci zaoferowali to 3 tyś będziesz do przodu, jak przyjedzie rzeczoznawca to juz kwota może nie być taka optymistyczna, niektórzy juz tak kombinowali i nie wyszli na tym zbyt dobrze, to co ci zaoferowali jest bardzo uczciwe i nie ma co zbytnio Januszowac Januszujesz to Ty swoją wypowiedzią. Najlepiej jedź do niezależnego rzeczoznawcy, który wyceni powstałą szkodę. Na podstawie jego wyceny odwołujesz się od tej śmiesznej sumy którą Ci policzyli. Trochę przepychanek będzie Cię to kosztowało, ale moim zdaniem warto walczyć o swoje. Ja na swoim przykładzie wiem, że warto było walczyć o to co mi się należało.
Rekomendowane odpowiedzi