michal_123 Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Witam, Mam problem z moim audi a4 1,6 z 99r. Mianowicie co jakiś czas auto nie odpala, czasami jest ok przez dwa miesiące a czasami stoi kilka dni a potem odpala jak zawsze. Zauważyłem że wtedy kiedy auto nie odpala nie zapala się kontrolka EPC na zapłonie, jak sie zapala auto odpala normalnie. Mój mechanik mówi że jest problem z zasilaniem sterownika bo nawet komputer się wtedy nie chce połączyć z samochodem, ale niestety nie jest w stanie rozwiązać problemu, Wszystkie bezpieczniki sprawdzone a problem pojawia się co jakiś czas. Może ktoś z forum coś podpowie?
pawerrr1 Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Witam, również miałem identyczny problem. Winą okazał się przekaźnik umiejscowiony w podszybiu w skrzynce gdzie znajduje się komputer silnika. Jutro popołudniu podam Ci numer przekaźnika który u mnie rozwiązał problem :)
michal_123 Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Opublikowano 20 Lipca 2018 Dzisiaj przeczyscilem wszystkie bezpieczniki, styki przekaźników i wymieniłem kostkę stacyjki na nową,niestety nic nie pomogło auto dalej odpala kiedy chce.
pieciajek Opublikowano 6 Października 2018 Opublikowano 6 Października 2018 Kolega dobrze Tobie pisał, rozbieraj podszybie i dobierz się do skrzynki od komputera ( ta czarna po lewej stronie) obok ECU znajdziesz parę bezpieczników i kilka przekaźników, będzie tak taki prawdopodobnie z jasną obudowa, ma on jak go wyjmiesz 2 większe styki, rozbieraj go i znajdziesz pewnie czarny styk i wypaloną dziurkę w styku. Wypoleruj papierkiem i milej jazdy.
Rekomendowane odpowiedzi