Dawide3k Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 Witam , od miesiąca jestem nabywcą Audi A4 B7 (2005R) , ostatnio przeglądając funkcje jakie ten samochód posiada zauważyłem że w A4 B7 u góry licznika znajdują się informacje na temat spalania , radio jaka stacja itp. Natomiast u mnie tego tutaj nie ma jedynie co mi się wyświetla to (kontrolka rezerwy , i przy odpalaniu "Ok") Posiadam manetkę od FIS'a (działa) ale po klikaniu (góra,dół) nic nie działa (nie wyświetla spalania itp.) Proszę o zbędne komentarze typu "zamknij drzwi będzie działać bo nic nie pokazuje" Czy zamknę drzwi, czy jadę nic kompletnie nie ma "Tylko zapalają się kontrolki typu rezerwa itp". A tą manetką mogę sobie klikać ile chce i tak nic nie pokazuje.. Nie wiem czy to nie działa przez radio czy to nie jest z tym w ogóle powiązane, ale poprzedni właściciel mi tłumaczył że wcześniej radio było z nawigacją ale mu ukradli, i wstawił zwykły oryginał AUDI. A i jeśli to w czymś pomoże nie wyświetla się w ogóle kontrolka od spryskiwaczy, ostatnio na trasie skończył mi się płyn i nic nie pokazało .. Jak możecie co to może być? Z góry dziękuję za odpowiedź, pomoc!
YoGi1984 Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 Trzeba chyba kodować na full fis, a masz reset od spodu manetki?
Misieqq7 Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 miałem tak samo po nieprawidłowym kodowaniu kierownicy multifunkcyjnej..,jakimś ogólnym interfejsem.. dodatkowo tempomat przestał działać tyle ,że po podłączeniu kompa miałem błąd. po poprawnym kodowaniu vcds wszystko działa i jest ok jak Kolega YoGi1984 pisał wyżej niech ci ogarnie ktoś kodowanie na full fis może pomoże.
Dawide3k Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Opublikowano 25 Lipca 2018 25 minut temu, YoGi1984 napisał: Trzeba chyba kodować na full fis, a masz reset od spodu manetki? Tak mam reset od spodu manetki , co widać na zdjęciu 8 minut temu, Misieqq7 napisał: miałem tak samo po nieprawidłowym kodowaniu kierownicy multifunkcyjnej..,jakimś ogólnym interfejsem.. dodatkowo tempomat przestał działać tyle ,że po podłączeniu kompa miałem błąd. po poprawnym kodowaniu vcds wszystko działa i jest ok jak Kolega YoGi1984 pisał wyżej niech ci ogarnie ktoś kodowanie na full fis może pomoże. Z tym że u mnie działa tempomat , przyciski na kierownicy również (oprócz tego jednego kółeczka co zmieniasz piosenkę, stację.
Misieqq7 Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 2 minuty temu, Dawide3k napisał: Tak mam reset od spodu manetki , co widać na zdjęciu Z tym że u mnie działa tempomat , przyciski na kierownicy również (oprócz tego jednego kółeczka co zmieniasz piosenkę, stację. no to ja Ci nie pomogę ale zrobić kodowanie chyba nie zaszkodzi
Dawide3k Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) 4 minuty temu, Misieqq7 napisał: no to ja Ci nie pomogę ale zrobić kodowanie chyba nie zaszkodzi Z tym że ja się w ogóle na tym nie znam , jeśli chodzi o interface to mam Delphi DS 150 ale tym raczej nie zakoduje bo nie widzę takiej funkcji jedynie co mogę to skasować, sprawdzić błędy. Edytowane 25 Lipca 2018 przez Dawide3k szczególne wyjaśnienie.
Misieqq7 Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 4 minuty temu, Dawide3k napisał: Z tym że ja się w ogóle na tym nie znam , jeśli chodzi o interface to mam Delphi DS 150 ale tym raczej nie zakoduje bo nie widzę takiej funkcji jedynie co mogę to skasować, sprawdzić błędy. ja właśnie takim interfejsem na robiłem niezłego bigosu;D napisz czy ktoś w twojej okolicy ogarnia kodowanie vcds może ktoś pomoże:)
YoGi1984 Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zainwestuj kolego Dawid w kabelek od viaken-a nie duże koszta a wiele możliwości:) podrzucam ci temat między innymi nt. pełnego fis-a, poczytaj, zastanów się i koduj:) dobrze by było jak byś wiedział jakie teraz masz kodowanie w liczniku
MaTeo85 Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 Kolega kabelkiem od viakena to może sobie pomahać... w B7 potrzeba już conajmniej klona vcds'a
Dawide3k Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Opublikowano 25 Lipca 2018 A ktoś może jest z okolic Szczecina by mi to zakodował?
Dawide3k Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Godzinę temu, MaTeo85 napisał: Kolega kabelkiem od viakena to może sobie pomahać... w B7 potrzeba już conajmniej klona vcds'a Podesłał byś mi link ? do tego sprzętu na allegro? Edytowane 25 Lipca 2018 przez Dawide3k Szczegółowe wyjaśnienie.
MaTeo85 Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 Jest temat dotyczący kabli do diagnostyki. Przeczytasz i wszystko bedzie jasne.
YoGi1984 Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 faktycznie, sorry za zamieszanie z tym kabelkiem ale nie zwróciłem uwagi że kolega ma B7 2007r.
Dawide3k Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Opublikowano 26 Lipca 2018 2 godziny temu, YoGi1984 napisał: faktycznie, sorry za zamieszanie z tym kabelkiem ale nie zwróciłem uwagi że kolega ma B7 2007r. No dobra w takim razie szukam speca jakiegoś
YoGi1984 Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 Gdybyś mieszkał kolego trochę bliżej KrK to bym ci pomógł:) a w kabelek na twoim miejscu i tak bym zainwestował, w sumie nie duże koszta i masz zawsze pod ręką, nie musisz szukać i się prosić żeby ktoś ci zczytał np. błędy itd. i jeszcze za to płacił, a pewnie koszt podpięcia gdzieś pod komputer u mechanika jest równy kosztom kupna kabelka na zawsze:) tym bardziej jeśli masz zamiar siedzieć w grupie VAG to napewno się przyda nie raz:)
Dawide3k Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Opublikowano 26 Lipca 2018 12 minut temu, YoGi1984 napisał: Gdybyś mieszkał kolego trochę bliżej KrK to bym ci pomógł:) a w kabelek na twoim miejscu i tak bym zainwestował, w sumie nie duże koszta i masz zawsze pod ręką, nie musisz szukać i się prosić żeby ktoś ci zczytał np. błędy itd. i jeszcze za to płacił, a pewnie koszt podpięcia gdzieś pod komputer u mechanika jest równy kosztom kupna kabelka na zawsze:) tym bardziej jeśli masz zamiar siedzieć w grupie VAG to napewno się przyda nie raz:) Jeśli chodzi o błędy to sprawdzam sobie Delphi ds150 też sobie fantastycznie radzi. Z tym ze jak pisałem wcześniej nie ma on takich funkcji jak VAG.
Dawide3k Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Opublikowano 16 Listopada 2018 Witam ponownie wróciłem zakupiłem kabelek taki jak VAG-K+CAN ponieważ zwykły VAG łączył się do 2004 roku , teraz kwestia jak ty zakodować ten licznik ? Używam programu VAG-K+CAN Commander 1.4 pomożecie?
MaTeo85 Opublikowano 16 Listopada 2018 Opublikowano 16 Listopada 2018 No niestety ale tym kablem nie zakodujesz licznika. Poczytaj na forum jest wątek o kablach. Potrzebujesz. Poszukaj na necie e-service hex can a znajdziesz co trzeba.
Rekomendowane odpowiedzi