domenico Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Witam. Czy posiada ktoś schemat instalacji elektrycznej do sterowania panelem MMI w Audi A4 B8? Chodzi mi głównie o podświetlenie panelu, do których pinów panela dochodzi masa i podświetlenie? Ewentualnie czy ktoś z posiadaczy B8 mógłby zajrzeć żeby to sprawdzić?
bin85 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Panel sterowania niema oddzielnego przewodu który odpowiada za podświetlanie Złącze 16-stykowe -T16c- Wszystkie styki są połączone ze sterownikiem przedniej jednostki wskazań i obsługi informacji -J523-. 6 - Wzbudzanie 7 - Zasilanie napięciowe 8 - Masa 13 - Res HU 14 - Res BT 15 - Wejście 16 - Wyjście
domenico Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Kolego bin85 dzięki wielkie za fachową odpowiedź ?. Nie wiedziałem że nie ma osobnego podświetlenia w panelu. Czyli mam rozumieć, że nie idzie zrealizować samego podświetlenia bez podłączenia do odpowiedniej jednostki sterującej?
bin85 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Raczej nie, a po co w ogóle chciałeś tak robić ?
domenico Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2018 bin 85 chciałem tak zrobić bo miała być robiona dekoracja obok audio w garażu u kolegi ? no ale skoro w tą stronę nie da się iść trzeba będzie wymyślić coś zupełnie innego. Ale dzięki kolego za udzielenie odpowiedzi, przynajmniej wiemy na czym stoimy ? A przy okazji mam pytanie odnośnie już mojego samochodu, żeby nowego tematu nie zaczynać. Nie orientujesz się jak w VCDS robi się adaptacje/kalibracje skrzyni multitronic w B8?
bin85 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Co do skrzynie to niestety ale nie orientuje się, jak na razie jeszcze nie miałem do czynienia z automatami
domenico Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Ok rozumiem. W każdym bądź razie dzieki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi