alex0328 Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam. Mam pytanie. Czy ktoś może słyszał o mikrofiltracji? Chodzi o nową technologię filtrowania bocznikowego do jednego mikrona. Dzięki temu podobno można uniknąć tarcia przez wyeliminowanie zanieczyszczeń. Nawet dzięki temu można nie wymieniać oleju. Chodzi o montowanie filtra bocznikowego. To kosztuje z tego co wiem koło 100 Euro. Proszę o opinie.
roman0012 Opublikowano 19 Lutego 2009 Opublikowano 19 Lutego 2009 rzeczywiscie Oblilo mi sie gdzies o uszy...ale napewno nie obejdzie sie bez wymiany oleju Ale czy nie chodzi o olej hydrauliczny przy maszynach?
alex0328 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 chodzi o montaż takiego małego dźinksu do samochodu na zasadzie filtra bocznikowego. Montuje się to przy wymianie oleju. Podobno filtruje olej na bierząco nie obniżając jego ciśnienia, do jednego mikrona zanieczyszczeń. Widziałem badania laboratoryjne. Wygląda to dość wiarygodnie.
alex0328 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 mi się bardziej NTZ obiło www.ntz-filter.com
Rekomendowane odpowiedzi