Tomasz Górowski Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam. Posiadam Audi a4 b5 rocznik 1998 z oryginalnym kasetowym radiem concert. Zacial mi się mechanizm kasetowy, tzn nie wyskakiwala kaseta. Probowalem ja podwazyc i jakos wyciagnac manualnie, niestety uszkodziłem mechanizm i w tej chwili radio caly czas jest w trybie na kasety natomiast ciagle zachowuje się jakby przewijalo, chciałbym mieć chociaż możliwość posłuchania radia. Mam pytanie czy jest jakas możliwość przelaczenia w tryb radia? Edytowane 21 Sierpnia 2018 przez Tomasz Górowski
KINIAM Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Bez rozebrania radia nic nie zdziałasz. Tam jest prosty mechanizm kaseciaka więc idzie to naprawić. Ewentualnie wyłączenie kaseciaka poprzez rozlutowanie zasilania. Jak nie jesteś choćby amatorem elektroniki to potrzebujesz pomocy fachowca.
Tomasz Górowski Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Mi tam nie zależy na tym by naprawić tryb kasetowy, chciałbym tylko przełączyć na radio. Jest jakas możliwość?
Rekomendowane odpowiedzi