technics7 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Witam. Mam problem z długimi światłami, blinda działa, ale po włączeniu na stałe długich brak reakcji ( reflektor 2 x h7) . Domyślam się, że może być padnięta manetka, ale zanim ją wymienię chciałbym się dowiedzieć czy w A4 b7 są jakieś bezpieczniki od świateł długich, lub przekaźnik czy też może idzie przez MCE? Przeszukałem fora, ale nigdzie nie znalazłem informacji przez co konkretnie idzie napięcie do reflektora, bo raczej nie bezpośrednio.. ?
bobikos Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Manetka raczej jest dobra dobra. Wg mnie problem z MCE lub włącznikiem świateł. Napisz w jakich okolicznościach się to stało, czy nie dorabiałeś sobie automatycznego załączania świateł lub czegoś podobnego? Dobrze byłoby gdybyś odczytał błędy z MCE. 1
technics7 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2018 49 minut temu, bobikos napisał: Manetka raczej jest dobra dobra. Wg mnie problem z MCE lub włącznikiem świateł. Napisz w jakich okolicznościach się to stało, czy nie dorabiałeś sobie automatycznego załączania świateł lub czegoś podobnego? Dobrze byłoby gdybyś odczytał błędy z MCE. Tak jak napisałeś, przy drugim temacie, który założyłem z przeciwmgielnymi, może być to związane z tym włącznikiem świateł, bo szwagier miał przez ten włącznik w swojej B7 również problemy związane z oświetleniem ( trochę inne, ale zawsze) , a auto nie dawno nabyte więc mógł już ktoś tam kombinować i założyć od B6 lub z inną literą na końcu numeru OE przełącznika . Muszę koniecznie to sprawdzić, co mi napisałeś, bo ma to sens.. Pozdrawiam serdecznie
technics7 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Wymiana włącznika świateł z literką A na końcu pomogła i wszystko działa jak trzeba. Wielkie podziękowania dla kolegi bobikos i duże piwo ? ?
Rekomendowane odpowiedzi