Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kodowanie sterownika ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z góry przepraszam jeśli temat trafił na nie odpowiedni dział.

Mam problem mianowicie z kodowaniem sterownika ABS po wymianie modułu pod kierownicą.

Problem polega na tym iż robię wszystko zgodnie z instrukcją lecz w 03 ABS/ Basic Settings w 3 polu mam locked i nie wiem o co chodzi kodowałem kilka razy i nie chciało zaskoczyć jak wyjdę z grupy 03 ABS to kodowanie ginie. Czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć co robię źle lub jak co zrobić aby zaskoczyło. Dodam że sprawdzałem kodowanie przed wymiana modułu i było takie samo jak wpisuje teraz.

Opublikowano

A login wyliczony masz prawidlowo i wpisujesz go przed kodowaniem?

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Brake_Electronics_(Bosch_5.7)

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
  • Autor

Tak, wyliczony z strony  którą właśnie podałeś kolego, hamulce spisałęm oznaczenie z książki serwisowej. Może spróbować z innym typem hamulcy?

Najpierw robię Login następnie Coding i następnie w Login wpisuje 40168 i Jak wyjdę z 03 ABS to wszystko ginie, a w Basic Settings w 3-cim polu gdzie powinno być Activate lub ok u mnie jest Locked.

Opublikowano

Jakie miales poprzednie kodowanie? Ponadto musisz pamietac zeby wszystko lacznie z adaptacja czujnika skretu robic podczas jednego polaczenia ze sterownikiem

Opublikowano
14 godzin temu, austin225 napisał:

Witam.

Z góry przepraszam jeśli temat trafił na nie odpowiedni dział.

Mam problem mianowicie z kodowaniem sterownika ABS po wymianie modułu pod kierownicą.

Problem polega na tym iż robię wszystko zgodnie z instrukcją lecz w 03 ABS/ Basic Settings w 3 polu mam locked i nie wiem o co chodzi kodowałem kilka razy i nie chciało zaskoczyć jak wyjdę z grupy 03 ABS to kodowanie ginie. Czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć co robię źle lub jak co zrobić aby zaskoczyło. Dodam że sprawdzałem kodowanie przed wymiana modułu i było takie samo jak wpisuje teraz.

Po wymianie modułu pod kierownicą i dokładce przełącznika tempomatu też miałem problem, żeby zapamiętało kodowanie. Weszło po tym jak spróbowałem na odpalonym silniku.