Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana bramy garażowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktos jest w stanie polecic jakiego dobrego producenta bram garazowych segmentowych ? Musze swojej Niuni brame wymienić... patrzyłem na firme Wiśniowski ale ... opinie głownie znajomych najlepsze nie są na ten temat. Brama musi być solidna z bardzodobra izolacja. Jakies propozycje ?

Opublikowano

A Hormann, Nice, jeszcze kojarzę Krispol, Dako

Opublikowano

Hormann.

Opublikowano

Hormann jest chyba jednym z większych graczy na naszym rynku. Jadąc dzisiaj przez osiedle patrzyłem co u kogo i powiem że tak 3/4 bram miało plakietkę Hormanna

Opublikowano
  • Autor

Tylko czy faktycznie sa one dobre ? Jest ktos kto posiada takie ? Jak sie sprawuje/jak z jakoscia wykonania ?

Opublikowano

Od 5 lat mam, 5m szeroka, najszybsza wersja napedu i jest wszystko cacy, mało tego, jak przyjechali montować to na wszystkim były napisy made in germany, sam nie wiedziałem co brać ale jak faktycznie się czlowiek rozejrzy to 70% bram jest tej firmy.

Odnośnie Wiśniewskiego to nie słyszałem za dobrych opinii.

Opublikowano

Ja posiadam od kilku lat i nic się nie dzieje. Zbytnio z brama nie ma co się dziać, raczej napęd jest słabym ogniwem, ale z tym też nie było problemów. Też skoro tyle tego jest to chyba źle nie jest.

Co do napędów, nie w bramach segmentowych tylko przesuwnych/skrzydłowych to użytkuje na codzień 4 silniki Nice (coś koło 10 lat). W jednej bramie problemy są, choć lekko nie ma bo potrafi mieć pod 100 cykli dziennie i przy ciężkiej bramie żeliwnej o długości coś koło 6 m. Bardziej to użytek przemysłowy niż domowy. W drugiej w tym roku coś padło, coś z elektronika na moje, choć nie wiem czy wymieniali czy jakaś prosta naprawa. Ogólnie raczej bym powiedział że jestem zadowolony i nie myśle o wymianie na inne systemy.

Ale jeśli w pobliżu masz jakiegoś sensownego przedstawiciela Hormanna to chyba bym się nie zastanawiał tylko brał sprawdzone od lat i jednak masowo używane rozwiązania.

Opublikowano
  • Autor

Wielki dzieki za pomoc. Bede celował w Hormann.

Opublikowano

Jeśli chodzi o izolacyjność cieplną, to najlepsze są chyba bramy rolowane. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

I jaką bramę kupiłeś ?