petrosdbz20 Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 Hej. Sypie mi się już od rdzy łącznik rur w wydechu. Mianowicie coś takiego: Da radę to wymienić bez większych demontaży? I czy standardowe wymiary są takie, jak na obrazku?
MemberA4 Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Raczej problemu nie będziesz miał przy wymianie. Dwie śruby i to wszystko. Kup oryginał nawet używany bo ten łącznik po dwóch odkręceniach nadaje się na złom. Orginalny ma wymiar 90/55 Edytowane 11 Września 2018 przez MemberA4
petrosdbz20 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Opublikowano 12 Września 2018 23 godziny temu, MemberA4 napisał: Raczej problemu nie będziesz miał przy wymianie Uda się na tyle rozchylić, żeby założyć na rurę? Nie chcę ruszać starego, nie mając pewności, bo może się rozlecieć.
Hubertus01 Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 ja w b8 zmieniałem na zamiennik BOSAL i poszło bez problemu, 10 min roboty z wjazdem na kanał :]
buczek136 Opublikowano 16 Września 2018 Opublikowano 16 Września 2018 Chłopaki nie obrazcie sie ale nie chce zakładać nowego tematu pytanie co do rury wydechowej od złącza elastycznego do tej szybko złączki o której autor tematu pisze czy to ma tak wisieć na tym złączu elastycznym czy ma tam byc jakąś sprężyna podtrzymująca ? Bo u mnie nic takiego nie ma nowe złącze długo nie wytrzymalo i są wibracje teraz wspawam kolejne i tez długo nie wytrzyma bo skoro to wisi na tym złączu to ono jest pod obciążeniem i się zaraz rozpadnie powinno być luźno wspawane czy się mylę ? Pacjent b6 1.9 awx
MemberA4 Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 Kolego nic nie wisi luźno bo reszta wydechu za złączka wisi na wieszakach gumowych i jest na stałym poziomie chyba że masz pozrywane wieszaki to wtedy cały ciężar wydechu gniecie w dół i idzie na plecionkę która jest naprężona. Czyli jak wytniesz plecionkę na skręconej obejmie, reszta rury z katem nie powinna znacząco się opuścić (waga katalizatora) i wtedy bez naprężenia wspawuje się drugą.
Rekomendowane odpowiedzi