Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] Zużycie oleju silnikowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów...mam taki problem zaczyna mi ubywać oleju w silniku po wymianie oleju zrobiłem około 1000 kilometrówi ubyło miz setke oleju może troche lepiej co może być przyczyną?

Opublikowano

to zależy. Norma vw to do 1 l na 1000. setka na 1000km to nie tragedia.

wcześniej nie brał nic? Bo w sumie nie wiem co masz na myśli. zmieniles olej na inny?

Opublikowano

0,1L/1000km to nieduzo

po co ankieta, obejrz silnik czy nie ma wyciekow :cool1:

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy brał wcześniej bo niedawno kupiłem autko i nie wiem jakim był zalanym olejem ja wlałem midlanda pół syntetyk10w40 weszło4litry.

Opublikowano

mi bierze 1l na 15tys :wink4:

Opublikowano

U mnie też zaczeło ubywać oleju , okazało się że filtr odmy był zanieczyszczony ,co spowodowało wyciek z pod miski olejowej. Konieczna była wymiana uszczelki pod miską i filtra odmy :przebiegly:

Opublikowano

nie wiem czy brał wcześniej bo niedawno kupiłem autko i nie wiem jakim był zalanym olejem ja wlałem midlanda pół syntetyk10w40 weszło4litry.

półsyntetyk do turbodiesla :disgust::wallbash: pewnie znow bajeczki jakiegos mechanika nt rozczelnienia :decayed:

Opublikowano

ale ten silnik nie ma turbo :) i podobno jest przystosowany do bio diesla

Opublikowano

tak mi doradził fachman :angry:

:doh1: :kwasny: doopa nie fachman :polew: [br]Dopisany: 21 Luty 2009, 19:41_________________________________________________w poscie na samej gorze masz wszystko nt oleju jaki powienienes stosowac

http://www.a4-klub.pl/smf/all_tdi_jaki_olej_do_tdi-t15435.690.html

Opublikowano

spokojnie mozesz lać polsynta. turbo nie zakatujesz z powodu jego braku, PD chyba też nie ma. ten silnik to taki odpowiednik vwejowskiego SDI

Opublikowano

spokojnie mozesz lać polsynta. turbo nie zakatujesz z powodu jego braku, PD chyba też nie ma. ten silnik to taki odpowiednik vwejowskiego SDI

jak to nie ma turbiny? PD miałby mieć w silniku z 1997 roku? :cool1:

Opublikowano

Ten silnik ma 75 kucy :) jaka turbina? to jest najslabszy silnik 1,9 D (podobno wyprodukowali go na biedniejsze rynki i przystosowali do bio ropy)

Opublikowano
  • Autor

turbina jest na bank następnym razem zaleje pełny s.........

Opublikowano

Ten silnik ma 75 kucy :) jaka turbina? to jest najslabszy silnik 1,9 D (podobno wyprodukowali go na biedniejsze rynki i przystosowali do bio ropy)

zdecydowanie jest wyposażony w turbinę, jeżeli masz wątpliwości mogę wkleić jego dane techniczne :cool1:[br]Dopisany: 21 Luty 2009, 20:17_________________________________________________

turbina jest na bank następnym razem zaleje pełny s.........

ja bym nie czekał, co prawda turbina nie ma dużego obciążenia, jednak i tak, jej szkoda.

Opublikowano

faktycznie chociaż patrząc po mocy wydaje sie to malo prawdopodobne :)

Opublikowano

AFF to jest takie osłabione AHU (program+wtryski) oferowany na niektórych rynkach ze względów podatkowych.