majami112 0 #1 Napisano 12 Wrzesień 2018 Witam, mam problem z ogrzewaniem w audi a4 b5 1.8T 1996r węże do nagrzewnicy gorące i też zauważyłem że ubywa mi płyn chłodzący ze zbiornika jaka może byc tego przyczyna ? posiadam klimatronik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brzeziak 1 #2 Napisano 13 Wrzesień 2018 19 godzin temu, majami112 napisał: Witam, mam problem z ogrzewaniem w audi a4 b5 1.8T 1996r węże do nagrzewnicy gorące i też zauważyłem że ubywa mi płyn chłodzący ze zbiornika jaka może byc tego przyczyna ? posiadam klimatronik Prawdopodobnie uszczelka pod głowicą. Poszła na wodnym i pali płyn, mocno dymi na biało? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majami112 0 #3 Napisano 14 Wrzesień 2018 W dniu 13.09.2018 o 09:14, Brzeziak napisał: Prawdopodobnie uszczelka pod głowicą. Poszła na wodnym i pali płyn, mocno dymi na biało? na biało nic nie dymi, dzisiaj zauważylem wyciek prawdopodobnie z chlodnicy, ma to jakies znaczenie ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mszark 10 #4 Napisano 14 Wrzesień 2018 Może się zapowietrzać, może być zapchana nagrzewnica, albo wygłuszenie klap już nie istnieje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek70 59 #5 Napisano 14 Wrzesień 2018 A silniczki klap chodzą ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majami112 0 #6 Napisano 18 Wrzesień 2018 W dniu 14.09.2018 o 15:38, jacek70 napisał: A silniczki klap chodzą ? tak, a przynajmnie jest słychac W dniu 14.09.2018 o 14:48, mszark napisał: Może się zapowietrzać, może być zapchana nagrzewnica, albo wygłuszenie klap już nie istnieje. słyszałem by odpowietrzyc wystarzy lekko sciagnac waż z lewej strony, prawda ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mszark 10 #7 Napisano 19 Wrzesień 2018 Chodziło o ten Twój wyciek przy chłodnicy, że przez to może się zapowietrzać. Możesz spróbować odpowietrzyć zsuwając ten wąż z lewej(ten z dziurką). Jak to nie pomoże, a pompa wody jest ok, to pozostaje przyjrzeć się wygłuszeniu na klapach (u mnie letnie dmuchało na szybę, a z kratek po środku i na nogi leciało zimne), ale tu od groma zabawy, trzeba deskę ściągać. Na forum znajdziesz film z wymiany nagrzewnicy, możesz obejrzeć jak się dobrać do klap. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majami112 0 #8 Napisano 19 Wrzesień 2018 Godzinę temu, mszark napisał: Chodziło o ten Twój wyciek przy chłodnicy, że przez to może się zapowietrzać. Możesz spróbować odpowietrzyć zsuwając ten wąż z lewej(ten z dziurką). Jak to nie pomoże, a pompa wody jest ok, to pozostaje przyjrzeć się wygłuszeniu na klapach (u mnie letnie dmuchało na szybę, a z kratek po środku i na nogi leciało zimne), ale tu od groma zabawy, trzeba deskę ściągać. Na forum znajdziesz film z wymiany nagrzewnicy, możesz obejrzeć jak się dobrać do klap. powietrze dmucha letnie, obojetnie czy na szybe czy na nogi czy też na srodku... nie powiedziałbym że leci zimne a pompa wody jakie ma za zadanie, jak moge rozróżnic uszkodzona od dobrej ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majami112 0 #9 Napisano 9 Październik 2018 jakby ktoś poszukiwał, znalazłem rozwiązanie brak gorącego nawiewu, zasyfiona nagrzewnica poniżej przedstawiam jak to rozwiązac https://mechanikwgarazu.blogspot.com/2018/10/pukanie-nagrzewnicy-audi-a4-b5-18-turbo.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach