krzychu1406 Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 witam .. od kilku dni pompka reflektorów przestała działać .. przeszukałem fora i sprawdziłem pompkę na krutko i chodzi.. ale w kostce niema prądu , w pompce od szyb jest prąd.. nie modgę się do czytać gdzie jest jakiś bezpiecznik ??? bo raczej musi być ??? ktoś pisał że może być zepsuty też wyłącznik świateł ale czy wtedy spryskiwacze szyb by działały? proszę o pomoc
wrclaguna Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 zasilanie idzie z BCM09 testy wykonawcze zrób
krzychu1406 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Opublikowano 12 Września 2018 dzięki za odp. kolega sprawdził vagiem i wisloczył błąd 03041-zarządzanie energią aktywne i tyle.. a jakie testy zrobić??? a czy to jest bezpiecznik to BCM09?
krzychu1406 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Opublikowano 12 Września 2018 oki wiem już że to jest moduł sterujący .. ale czy nie ma jakiegoś małego bezpiecznika ? co w takim razie sprawdzić w następnej kolejności? kupić ten moduł? czy może być coś jeszcze ?
wrclaguna Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 17 minut temu, krzychu1406 napisał: .. ale czy nie ma jakiegoś małego bezpiecznika ? co w takim razie sprawdzić w następnej kolejności? nie ma
wrclaguna Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 SCHEMAT PODŁACZENIA : wtyka 2 PIN pompki V11 : PIN 1 - MASA PIN 2 - zasilanie do MCE 09 czarna 17 PINOWA wtyka PIN 6 ****************************************************************************************************** Demontaz schowka po stronie kierowcy Wyjmakiem odczepiamy boczną zaslepkę deski 1 Po zdjęciu osłony od strony kierowcy musimy dostać się do naszego MCE . Na drodze staje jeszcze sprawa mocowañ bezpieczników i przekazników. Na fotce strzałki zabezpieczenia i dajemy cała obudowę na dół . Dodatkowo mozemy jeszcze odkręcić mocowanie dolnego nawiewu aby mieć lepszy dostęp do Sterownika MODUŁ CENTRALNEJ ELEKTRYKI :
krzychu1406 Opublikowano 12 Września 2018 Autor Opublikowano 12 Września 2018 dzięki wielkie za pomoc.. jeszcze tylko tak dla pewnosci zadam pytanie; czy ten sterownik odpowiada jeszcze za coś że np. gdyby padł to oprócz spryskiwaczy jeszcze coś powinno przestać działać ?? czy da go jakoś sprawdzić ? (chcę się upewnić zanim kupię nowy)
wrclaguna Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 a po co masz kupwac sterownik ??? moze wykodowana masz pomke daj scan z auta
krzychu1406 Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 dziękuję bardzo za pomoc .. dziś wypłukałem zbiornik kilka razy szlałfem i kilka razy kreciłem przełącznikiem świateł i jakimś cudem włączyły sie spryskiwacze ale nie wiem jak długo po chodzą .. tak że na chwilę obecną zamykam temat.. ale jeśli się powtórzy to napiszę.. jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi