Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaki siedzi głośnik w ori subwooferze??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam Audi A6 C5 z 9 głośnikami w tym subwoofer oryginalny.

Problem polega na tym, że subwoofer "harczy" cały czas nawet gdy na maxa wyciszę basy oraz gdy radio bardzo mocno ściszę, że ledwo co słychać to z okolic subwoofera wydobywa się "harczenie", które jakby nic nie miało wspólnego z poziomem głośności czy ilością basu, harczy ciągle tak samo i nie ważne ile basu jest ustawione ;( :( :/

Chciałbym się dowiedzieć jaki głośnik tam siedzi? Ktoś może suba rozbierał i ma fotki ? :gwizdanie: :kox:

Chodzi mi generalnie o pasmo przenoszenia, jego moc nominalną, średnice itp

Myślę, że w A6 jest taki sam głośnik basowy co w A4 więc może ktoś z Was już kiedyś pchał paluchy do suba i wie co nieco :kox::tongue4:

Jeśli np wymienię ori głośnik na inny np Lanzar (basowy) to czy nie będzi eto tak, że bas zginie z powodu niedopasowanej objętości skrzyni do możliwości głośnika? :shocked:

AHA

Cały zestaw audio mam fabryczny sygnowany logiem Blaupunkta tzn radio Concert na podzespołach Blaupunkt, głośniki w drzwiach Blaupunkt to i może sub też blaupunkt? Ma to jakieś zanczenie prz yokreśleniu jaki mam głośnik basowy ???

Opublikowano

Nie wiem czy warto kombinować z przekładaniem glośników- poszukaj lepiej całego suba na allegro,można dostać za "grosze"

Opublikowano

pewnie jest niewymienialny jak fabryczne głośniki w drzwiach - szukaj używki albo odłącz

Opublikowano

Chyba koncówki we wzmacniaczu poleciały.

Opublikowano
  • Autor

pewnie jest niewymienialny jak fabryczne głośniki w drzwiach - szukaj używki albo odłącz

Niewymienialny??? ;( :disgust::angry:

Nie ma mowy o odłączeniu bo bez suba dźwięk jest do du..

Z drugiej strony jak kupię używkę, to i tak nie mam pewnosci czy sub używany nie jest już na wykończeniu :(

Z drugiej strony w A6 subwoofery z seryjnym systeme Bose miały dwa głośniki basowe w skrzyni (u mnie jest jeden) i jełi wyhaczyłbym taki subwoofer z dwoma głosnikami to czy nie będzie problemu z podłączeniem pod wtyczke, która obsługiwała suba z jednym głosnikiem??[br]Dopisany: 24 Luty 2009, 17:55_________________________________________________

Chyba koncówki we wzmacniaczu poleciały.

Czyli muszę oddać wzmacniacza do magika, żeby je uleczyl? Samemu chyba nic nie zrobię ?????

Przejrzałem Allegro i jest zwykły sub Blaupunkta za 100zł ale i jest sub Bose za 300zl? Czym się te dwa suby od siebie różnią??

Jeśłi np kupię suba Bose i zechcę podpiąć w miejsce starego to czy kostki będą pasowały????

Sub BOSE: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=556515780

Sub zwykły: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=564906993

Widać, że Bose ma 2 głośniki ale i inny kształt... ciekawo jak z kostkami?