Rademim Opublikowano 4 Października 2018 Opublikowano 4 Października 2018 Audi A4 B5 1.6 2000r ARM* + gaz założony 500km temu Silniczek pali olej w dużej ilosci ( około 300-400km) na 0,7-1L oleju Planowany jest z tym remont Autem sie poruszam teraz na małych odcinkach po mieście i wracając do domu pojawiło się jakby przerywanie mocy, odczuwalne jednocześnie drgania, głównie w dolnym zakresie obrotów od jałowych tak do 2tyś Dźwięk również wydaje się inny, słychać z wydechu w dokładny rytm taki strzał/stuk Mam rozumieć że to wina oleju i dalszych jego postępowań? oczywiście miałem 1km do domu od pojawienia się tych zachowań drgania również narastały wraz z drogą i pojawiło sie dymienie jakieś nie duże lecz ciężko stwierdzić czy było lekko niebieskie czy siwobiałe w nocy na pewno było czuć nieprzyjemny zapach pod korkiem widoczny brud nagaru z tego co mi się wydaje ale zauważyłem to tydzień temu Obstawiać pierścienie że dostały mocno? Auto postawiłem, wizyta umówiona ale zasięgnąć opinii kogoś bardziej doświadczonego prosiłbym (Nie zaniedbałem samochodu, kupiłem z zagranicy, karoseria jak i wnetrze jest zadbane, prawdopodobnie ktoś rzadko zmieniał olej i był dolany jakiś specyfik i wyszło to nie dawno po zmianie oleju i 1 trasy 200km, pierwszy post proszę o wyrozumiałość)
Rekomendowane odpowiedzi