Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Po naprawie auta ABS wariuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Otóż mój problem z ABS'em zaczął się po dzwonie jaki miałem.. (dostałem strzała w lewe przednie koło).

Wszystko naprawiono, ale nie ABS - paliła się kontrolka i trzeba było wymienić czujnik.

Tak więc kupiłem czujnik i mechanik mi go wymienił.

Teraz się zaczyna problem. Gdy lekko nacisnę pedał hamulca ABS już działa (przy słabiutkim hamowaniu już czuję bicie ABS'u).

Co więcej, gdy tylko przekroczę 100 km/h (czasami nawet od 140, a czasami od 80 km/h) to zapala mi się kontrolka ABS'u i przestaje on działać...

Co może być przyczyną? Pomóżcie!!!

Opublikowano
  • Autor

No właśnie czytałem ten temat.. jeszcze dziś to spróbuję zrobić, ale nie miałem pewności, czy to to samo.. :tongue4:

Opublikowano

Sprawdź czujnik, połączenie we wtyczce i ewentualnie go dociśnij :) Temat już był poruszany wiele razy :gwizdanie:

Opublikowano

Może być uszkodzone kółko "koronka" która przekazuje ilość obrotów na piaście, miałem tak w Oplu po wymianie bębnów, była uszkodzona i objaw był dokładnie taki sam.

Opublikowano

Może być uszkodzone kółko "koronka" która przekazuje ilość obrotów na piaście, miałem tak w Oplu po wymianie bębnów, była uszkodzona i objaw był dokładnie taki sam.

Z przodu w Audi trochę inaczej to wygląda ja bym zaczął od VAGa potem sprawdzenia wszystkich czujników i ich przeczyszczenie (łącznie z gniazdem) ... sprawdz ten kupiony czy to od twejego auta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No sprawdziłem Vagiem i okazało się, ze coś z czujnikiem. Próbowałem go odpiąć, ale coś ciężko idzie. Muszę zakupić WD40 :P A może macie jakieś inne pomysły na wyjęcie czujnika ?

Opublikowano

mechanik wymienil czujnik i po tak krótkim czasie nie możesz go zdemontować :mysli:

i tak dziwne bo wygląda to na koronke :gwizdanie:

Opublikowano

u mnie dzialo sie to samo, wymienilem koronke, -nic, przeczyscilem czujnik -dziala;)