MacikSA Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Witam, mam dość poważny problem, chciałem zapalić samochód wiec na pewniaka wsiadłem, przekrecilem kluczyk w stacyjce, kontrolki się zapaliły, radyjko zaczęło grać jak zawsze, później przekrecilem na rozruch, obrocilo 3 razy i odcielo mi prąd, później spróbowałem jeszcze raz ale po przekreceniu kluczyka kontrolki gasną ale nie ma żadnej reakcji na rozruszniku, muszę dodać że ostatnio miałem problem z opalaniem, odcinalo mi go w podobny sposób ale pozniej podczas próby odpalenia rozrusznik charakterystycznie stukal wiec wymieniłem rozrusznik na nowy i wszystko gralo przez kilka dni, raz chciało go odciąć ale złapał, i olalem sprawę bo nie odcielo go. Proszę o pomoc, co może być przyczyną tego ze nie reaguje rozrusznik tylko kontrolki przygasaja, czy to jest wina nowego rozrusznika czy też jest problem w czym innym?
Tracer39 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Pod maską masz punkty do odpalania z kabli + i -, na + bardzo często nie ma styku i na rozrusznik nie puszcza całego prądu.
MacikSA Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 Jeżeli to jest przyczyną to jak mogę rozwiązać ten problem?
Tracer39 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 U mnie wkręcik od pół roku już wkręcony, ale też będę musiał się za to zabrać. Sprawdź na odpalonym silniku czy ten punkt Ci się nie grzeje. https://www.a6klub.pl/akumulator-rozladowany-po-2-dniach-vt72375.htm?postdays=0&postorder=asc&highlight=grzeje&start=15
Tracer39 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Można wkręcić tego wkręta, spróbować zlutować to połączenie lub wymiana przewodu.
MacikSA Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 Ok spróbuję go odpalić na kable i może złapie, wtedy postaram się sprawdzić czy się grzeje i jakie jest ładowanie aku; dzięki za pomoc!
MacikSA Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 Nie mogę znaleźć + i - przy mojej audi A6 C6 3.0 diesel pod maską, szukałem dość długo i nie mam pojęcia gdzie się znajduje ?
Tracer39 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Pod czerwoną klapką jest +, a obok minus
MacikSA Opublikowano 9 Października 2018 Autor Opublikowano 9 Października 2018 To może dziwne ale nie ma tam nic takiego:/ może w nowszym modelu bo to jest rocznik 2004 ale nie mam nic co mogłoby to przypominać ://
Tracer39 Opublikowano 9 Października 2018 Opublikowano 9 Października 2018 Były wersje bez. W takim razie do sprawdzenia ładowanie i przewody do rozrusznika i punkty masowe.
Rekomendowane odpowiedzi