Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słabe swiatla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy mam słabe swiatla w swoim aucie lampy valeo soczewka 

Opublikowano

Kolego informacji dużo na forum, wystarczy poszukać - na pewno znajdziesz. Przeważnie wypalone odbłyśniki i zakurzone soczewki lub szybka reflektora chrzanią sprawę. Sposobów na poprawę od czyszczenia, po wymianę soczewek z czegoś innego. Do tego lepsze żarówki jakieś philipsy +50 lub podobne tego typu i światła będą świecić ok.

Opublikowano
  • Autor

A co myślisz o h7 led ?

Opublikowano

Kolego sprawdź najpierw stan odbłyśników i soczewek, bo czego byś tam nie założył a odbłyśniki będą matowe, soczewki zabrudzone to i tak kasa wyrzucona w błoto. Jest na forum paru ludzi którzy dłubią światła (znajdziesz wątki czy też tematy - nie chcę tu robić reklamy) podpowiedzą, może zaproponują jakąś wymianę.

Opublikowano

miałem h7 led i kupa, fajnie świeci 10m przed maską, potem tragedia. Tak jak kolega wyżej mówi, sprawdź odbłyśniki, czy klosz nie jest zmatowiały itp. Możesz jeszcze sprawdzić napięcie na żarówce

Opublikowano
  • Autor

Napięcie jest dobre bo sprawdzałem to pewnie jest wina odblysnikow 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie tak podczepię się do tematu,

Poszukuję dla swoich rodziców jakichś dobrych żarówek H7 auto to A4 B5 FL więc lampy już z soczewką.

Są tam od lat zwykłe żarówki h7 za 5zł i ostatnio jak jechałem tym autem w nocy to praktycznie nic nie widziałem, często wspomagałem się "długimi"

Nie wiem czy to moje przyzwyczajenie do Bi-Xenonu który mam w B7 czy po prostu te światła w B5 FL są tak słabe.

Chciałbym kupić im jakieś dobre żarówki na początek + oczywiście spróbujemy coś wyczyścić i przepolerować te lampy z zewnątrz, bo aktualne konfiguracja jest tragiczna.

Także doradźcie jakieś żarówki byle by były mocne i dawały dużo światła i dobrą widoczność na drodze.

Opublikowano

Kolego, u mnie wyczycszczenie soczewek i odbłyśników poprawiło światło, wprawdzie w B6. Mam żarówki zwykłe za "5 zł"

Opublikowano

Też zamierzam to zrobić o ile mnie ta robota nie Przerośnie.

Na pewno lampy polecą do polerki, bo już strasznie zaszły od zewnątrz.

Ponawiaj jednak swoje pytanie o dobre żarówki do b5 fl na soczewce.

Edytowane przez mateusztbg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

f5

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie no nikt nie testował różnych H7 w swoich B5?

Ponawiam pytanie:

Poszukuję dla swoich rodziców jakichś dobrych żarówek H7 auto to A4 B5 FL więc lampy już z soczewką.

Są tam od lat zwykłe żarówki h7 za 5zł i ostatnio jak jechałem tym autem w nocy to praktycznie nic nie widziałem, często wspomagałem się "długimi"

Nie wiem czy to moje przyzwyczajenie do Bi-Xenonu który mam w B7 czy po prostu te światła w B5 FL są tak słabe.

Chciałbym kupić im jakieś dobre żarówki na początek + oczywiście spróbujemy coś wyczyścić i przepolerować te lampy z zewnątrz, bo aktualne konfiguracja jest tragiczna.

Także doradźcie jakieś żarówki byle by były mocne i dawały dużo światła i dobrą widoczność na drodze.

Opublikowano

A odblysniki w nich są dobre?

Jak masz wypalone to z żadnymi żarówkami nie będą świecić. Bixenonu nie ma co porównywać do halogenu zupełnie inna liga. Ale jak lampy w b5 fl dobre to jest to samo co w a4b6 te same projektory. Wiec świecą całkiem przyzwoicie . 

Opublikowano
W dniu 1.12.2018 o 13:00, Gwerty napisał:

A odblysniki w nich są dobre?

Jak masz wypalone to z żadnymi żarówkami nie będą świecić. Bixenonu nie ma co porównywać do halogenu zupełnie inna liga. Ale jak lampy w b5 fl dobre to jest to samo co w a4b6 te same projektory. Wiec świecą całkiem przyzwoicie . 

Mistrzu właśnie nie mam pojęcia czy odbłyśniki są dobre, są pewnie oryginalne z roku 1999. Nie mam pojęcia czy są dobre czy wypalone...

We wtorek lecą na dobrą polerkę do studia detailingowego, myślałem też o tych odbłyśnikach tylko czy da radę to wymienić bez rozklejania lamp w a4 b5 fl?

Opublikowano

Jak nie byly xmieniane to na 100% wypalone.

Da rade bez rozkładania.  . Myk polega rozpieciu projektora w lampie i wyjęciu oddzielnie odblysnika przesłony i soczewki.

Opublikowano
1 minutę temu, Gwerty napisał:

Jak nie byly xmieniane to na 100% wypalone.

Da rade bez rozkładania.  . Myk polega rozpieciu projektora w lampie i wyjęciu oddzielnie odblysnika przesłony i soczewki.

Raczej nie były wymieniane, to auto kupiłem jakieś 7lat temu, od 3 lat jeździ nim moja dziewczyna a teraz przejmują je moi rodzice. Z czasem coraz słabiej te lampy świeciły, obecnie wyglądają tak:

e2e2ac1d55697d4dgen.jpg

b1e6ce0097007359gen.jpg

044f378308422572gen.jpg

Więc tak czy siak muszą iść do polerki. Popytam w Tarnobrzegu kto by mi wymienił te odbłyśniki bo może faktycznie by było warto.

Opublikowano

Lampy już po polerce efekt wizualny na ogromny +, światła w nocy troszke więcej, ale to jednak nadal troszkę...

Zamówione odbłyśniki u kolegi Gwerty doradźcie jakieś bardzo dobre żarówki, barwa nie istotna to ma po prostu dobrze świecić w nocy. A4 B5 FL lampy na soczewce

Edytowane przez mateusztbg

Opublikowano

f5