Pawel88ST Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Witam, kupiłem przejściówki kufateca, zamontowałem z intrukcją, lampy świeciły ale na postoju świecił też stop, po przejrzeniu kilku for znalazłem i wyłączyłem te stopy na postojach w grupie bodajże 203-204, wyłączyłem diagnozę żarówek w grupie 181 i było fajnie, jedyny problem to stop który śiwieci jako postój tylko dużo mocniej, Po godzinie świecenia ( składałem tapicerki) wyskoczył błąd na fisie awaria układu oświetlenia, po czym błąd oswietlenia tablicy, lampy zaczęły życ swoim zyciem, wszystkie adaptacje się porozjeżdzały, wpisałem je ponownie, ale zmieniły się stałe wartości w grupach 199 i 202 ( było zero a jest 10248) nie da się ich zmienic w sterowniku widnieje błąd oświetlenia rejestracji (świeci i nic nie ruszałem) oraz bła pod tytułem " niewiarygodny zestaw danych" Czy moduł już mam szukać czy są ludzie którzy to ogarną ?
Góral65 Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Bez paniki, na wyłączonym zapłonie odepnij wszystkie kostki od modułu, poczekaj jakieś pół minuty i podepnij z powrotem wszystko, powinien MK ożyć, przynajmniej można będzie zmienić kodowania
Pawel88ST Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Opublikowano 1 Listopada 2018 Adaptacje da się zmienić, ale grupy 199 i 201 lub 202 nie da się i nie dało wcześniej, tylko że były tam zera, a teraz jakaś kosmiczna warotość :)
Pawel88ST Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Opublikowano 1 Listopada 2018 2 godziny temu, Góral65 napisał: Bez paniki, na wyłączonym zapłonie odepnij wszystkie kostki od modułu, poczekaj jakieś pół minuty i podepnij z powrotem wszystko, powinien MK ożyć, przynajmniej można będzie zmienić kodowania Zrobiłem jak piszesz ale błąd jest nadal, niewiem czy bcm jest do odratowania, napewno z poziomu vcds ja tego nie ogarnę bo grupa 199 i 202 nie jest przez niego obsługiwana, ogólnie wszystko działa, nie spaliło się raczej, tylko jest błąd i błąd żarówki rejestracji,
wrclaguna Opublikowano 1 Listopada 2018 Opublikowano 1 Listopada 2018 Nie zawsze wartosci z Kufateca beda OK Nie kazdy KOMFORT TO ogarnia ***niewiarygodny zestaw danych to złe kodowanie
Pawel88ST Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Opublikowano 1 Listopada 2018 29 minut temu, wrclaguna napisał: Nie zawsze wartosci z Kufateca beda OK Nie kazdy KOMFORT TO ogarnia ***niewiarygodny zestaw danych to złe kodowanie Rozumiem tylko dlaczego dopiero po mniej więcej godzinie , i czemu nagle wyrzucilo błąd żarówki rejestracji? Niewłaściwe kodowanie czy adaptacja ? W kodowaniu nie widziałem nic na temat ledów Jednak wolę chiptuning.... chyba jest łatwiejszy :))) wrclaguna wiem że wiedzą kosztuje możesz nakierowac ? co zmienilo wartość adaptacji w kanale którego nie da się edytować z poziomu vcds ? pewnie reflash sgo nie załatwi sprawy ?
wrclaguna Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 Tak logiczne ze w Adaptacji 10 Musisz pobawic sie recznie i zmienic wartosci w kanałach
Pawel88ST Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Opublikowano 2 Listopada 2018 Co zrobić żeby przyjął adaptacje w 199 i 202 ? prosiłem,kupiłem czekoladki i kawę zostawiłem koło komfortu na noc ale nie pomogło
Góral65 Opublikowano 2 Listopada 2018 Opublikowano 2 Listopada 2018 Patrząc na swoje notatki to w kanale 199 i 202 nic nie zmieniałem można by przypuszczać że nie mają nic wspólnego z lampami
Pawel88ST Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Opublikowano 3 Listopada 2018 mają, odpowiadają za zew kierunkowskazy w fabrycznej instalacji T19p/9 to grupa 199 z tym że jeśli komfort jest fabrycznie zakodowany pod ledy to jest tam wartość inna niż w komforcie zakodowanym pod żarówki, po prostu przy retroficiepiny są inaczej niż w serii ( u mnie akurat przejściówka kufateca) gdyby nie błąd żarówki tablicy na fisie i szybkie mruganie to nic bym nie ruszał
Rekomendowane odpowiedzi