Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Silnik odpala i po chwili gaśnie, ale po czasie można go odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Ostatnio miałem problem z swoim samochodem Audi A4b6 1,9tdi , pod praca normalnie odpalił, przejechałem z jakieś 1,5 - 2 km i podczas dojeżdżania do skrzyżowania samochód zgasł  i nie chciał już odpalić. Kolega ściągnął mnie na najbliższy parking, ale po czasie kręcenie odpalił. Chciałem zaznaczyć ze w aku normalne napięcie i winę akumulatora można wykluczyć. Odpalił po długim kręceniu z pedałem gazu w podłodze. Jak już odpalił podjechałem z jakieś 7 km do znajomego mechanika zgasiłem silnik po czym odpalił mi normalnie. ale postanowiłem z mechanikiem ze to trzeba wymienić filtr paliwa. byliśmy przekonani ze to właśnie wina filtra jak się okazało nie do końca 3 dni później problem się znów pojawił. cały dzień jeździłem samochodem normalnie odpalał, aż wieczorem gdy go odpaliłem ujechałem 300m i mi znowu zgasł. też własnie zacząłem kręcić i po chwili odpalił dodałem gazu ale zgasł. czynność powtórzyłem i odpalił i mogłem znów spokojnie dojechać pod blok. Pytanie co może być przyczyną takie zachowania? ze odpala normalnie i po chwili gaśnie tak jakby paliwa nie dostawał. z góry bardzo dziękuje za pomocne komentarze. 

Opublikowano

Przy wymianie filtra paliwa sprawdzaliście czy pompa paliwa w baku pracuje ? /tłoczy paliwo po ściągnięciu wężyka z filtra i przekręceniu stacyjki na zapłon/

Opublikowano

Oprócz sprawdzenia pompki paliwa i jej zasilania , proponuję sprawdzić czy nie zanika zasilanie ECU ( kostka stacyjki, przekaźnik w obudowie ECU ) :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Problemem okazało się zalane przekaźniki pod komputerem. niestety obudowa komputera była uszkodzona w skutek czego dostawała się tam woda. po oczyszczeniu i wymianie przekaźników wszystko wróciło do normy. Dziękuje za odpowiedzi