Opublikowano 5 Listopada 20187 l Witam stałem sie szczesliwym posiadaczem A4 B7 i jestem nowy na forum. Aktualnie mam seryjne bixenony z pomaranczowym kierunkiem. (Niepodobaja mi sie ?) Chcial bym cos zrobic z tymi lampami sa 3 opcje: 1.Mod seryjnych bixenonów pomalowanie srodka na czarno i dodanie paska led. Problem jest taki ze niepotrafie tego zrobic i niemam pojecia jaki warsztat by mi to zrobił. 2. Lampy z ledem z allegro ? tu natomiast jest problem ze pisze ze do wersji z fabrycznym xenonem nie pasuja.... tylko pytanie dlaczego????? 3. Ostatnia opcja to lampy firmy OSRAM są bardzo ladne i napewno jakosciowo lepsze jak te z pkt 2. Tu problem jest taki sam jak w pkt 2. (Czy beda pasować pod auto z fabrycznym xenonem no i ta CENA 3/3.5 tys... widzialem na allegro raz za 2.5k ale juz tej aukcji aktualnie niema.) Prosze o opinie i wskazówki. Z góry dziekujee ? Edytowane 5 Listopada 20187 l przez Pszszemek
Opublikowano 5 Listopada 20187 l Witam, dokładany pasek LED wygląda super -szczególnie ten z "biegnącym" kierunkiem. Ktoś bodajże z forum to zakładał i niestety szybko pozbył się dowodu. Miśki stwierdziły, że takie coś nie ma homologacji i tyle. Niestety ori lampa posiada homologację na dane typy żarówek i nic dokładać się tam nie powinno. Tak samo jak zakładanie niehomologowanych żarówek LED, super niebieskich itp. Wiem za chwilę mnie ktoś zje i powie ze wszyscy tak robią. Sam mam jakieś wpadające w niebieską barwę żarówki do jazdy dziennej choć nie wiadomo kiedy ktoś się przyczepi. Osramy są całkiem fajne, ale ta cena. Na forum jest kilka osób które zajmują się lampami i ogarną pomalowanie, wymianę soczewek itp. poszukaj tematów a znajdziesz. Bez obrazy dla wszystkich którzy mają "podłubane lampy"
Opublikowano 5 Listopada 20187 l Autor Kubal2216 z tego co wiem nietrzeba wymieniac calych lamp dla białych kierunków. Mozna tylko te platiczki pomaranczowe wymienić na białe lub calkowicie je wyje*ać i wstawic zarowķe która swieci na pomarańczowo. Lampy z poz. 2 (te z allegro) pisałem do gościa ktory je wystawia, napisał mi ze jezeli mam fabryczny bixenon to mogą wyskakiwać błędy i mogą być inne kostki. Prosze dalej o komentowanie i wskazówki bo niewiem co mam zrobic ? Edytowane 5 Listopada 20187 l przez Pszszemek
Opublikowano 6 Listopada 20187 l Autor Znalazłem w necie ze ktos ma na sprzedanie lampy po modach. Nie wiem czy to bixenon czy halogen? Ma moze ktos ładniejsze na sprzedaż?
Opublikowano 6 Listopada 20187 l Autor Powaznie sie zastanawiam na zostaniem przy seryjnych lampach i jakims przyciemnieniu ich co o tym sądzicie? Lepiej rozklejac lampe i modzic czy poprotu przyciemnic folia i ch0j? ?
Opublikowano 6 Listopada 20187 l mam te yagle z przodu i czasem wyskoczy błąd jak wł, światła drogowe
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Autor Jacek 3773 ale seryjnie miales zwykle lampy czy xenony? Bo chodzi o te ze sprzedajacy mowi ze one pasuja jako zamiennik zwyklych lamp a nie bixenonow.
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Nie baw się w żadną folię, bo oslabisz światło. Rozklej, pomaluj, wyciągnij pomaranczowe szkiełko, żarówka diadem i polecam przy okazji tanim kosztem wrzucić soczewke b8 lift. Po takim zabiegu lampy będą wygladac ładniej i dawać więcej światła. Przy okazji zobacz czy masz chińskie zarniki czy markowe. Ja zmieniłem z chińskich na markowe osram i ilość światła nie do opisania. Lewe chinol, a prawy osram night breaker laser Teraz nie muszę noca długich włączac, a jak włączę to mam dzień. Co smieszne. Lewa miala mieć barwę 4300, a widać jak swieci. Osram ma 4500k. Edytowane 7 Listopada 20187 l przez MarcinL
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Witam Panowie, jak widzę kolejna osoba poleca soczewę od b8 po lifcie. Ja do swoich soczewek wstawiłem jakieś tańsze żarniki i też jestem mega zadowolony. Tyle, że świecą jasnym białym światłem, kosztowały ok sto parę złotych na portalu aukcyjnym, jeżdżę na nich od zeszłej zimy i nie mam z nimi żadnych problemów a wyglądają tak: Zdjęcia z tego jak świecą w temacie https://a4-klub.pl/topic/355011-wymiana-projektora-soczewki-bixenon-na-soczewki-z-a4-b8/ na 3 stronie. Edytowane 7 Listopada 20187 l przez maciejhildek1982
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Autor Jest taki problem ze osoby ktore zajmuja sie polerka i przyciemnianiem lamp folia noe chca sie podjac rozklejenia lamp.... pisałem juz do paru osob ?
Opublikowano 7 Listopada 20187 l 6 godzin temu, Pszszemek napisał: Jest taki problem ze osoby ktore zajmuja sie polerka i przyciemnianiem lamp folia noe chca sie podjac rozklejenia lamp.... pisałem juz do paru osob ? Poradzisz sobie sam. Na forum masz wszystko opisane i nie jest to skomplikowane. Wszystko łatwo rozkręcić, a jak dobrze sznur butylowy rozłożysz, to nie będzie Ci parować.
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Autor Jaki zarnik wybrać? Typ D1S tak? Jak juz zmodze lampy to chcial bym zarnik ktory polepszy jeszcze ten efekt wizualny ? 8000k bedzie dobry? ? i jaka żarówke na kierunkowskaz jak wywale ten pomaranczowy plastik od kierunku? Dokladnie typ i model poprosze Panowie bo jestem jak juz pisałem "zielony" ?
Opublikowano 7 Listopada 20187 l 15 godzin temu, maciejhildek1982 napisał: Witam Panowie, jak widzę kolejna osoba poleca soczewę od b8 po lifcie. Ja do swoich soczewek wstawiłem jakieś tańsze żarniki i też jestem mega zadowolony. Tyle, że świecą jasnym białym światłem, kosztowały ok sto parę złotych na portalu aukcyjnym, jeżdżę na nich od zeszłej zimy i nie mam z nimi żadnych problemów a wyglądają tak: Zdjęcia z tego jak świecą w temacie https://a4-klub.pl/topic/355011-wymiana-projektora-soczewki-bixenon-na-soczewki-z-a4-b8/ na 3 stronie. Ostatnio zamontowałem te same chińskie żarniki, całe 47 pln za 2 szt. wyszło ? 11 minut temu, Pszszemek napisał: Jaki zarnik wybrać? Typ D1S tak? Jak juz zmodze lampy to chcial bym zarnik ktory polepszy jeszcze ten efekt wizualny ? 8000k bedzie dobry? ? i jaka żarówke na kierunkowskaz jak wywale ten pomaranczowy plastik od kierunku? Dokladnie typ i model poprosze Panowie bo jestem jak juz pisałem "zielony" ? 12000k co najmniej wrzuć ? Tylko 4300k, wszystko powyżej tego to mniejsza ilość lumenów i pogorszenie jakości światła
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Autor Tzn kupic 4300k? A jaka zarowke zamiast tego pomaranczowego kierunka? Widzialem na forum ktos jamas polecal ale jakis bilec trzeba bylo piłowac czy cos ? jakiejs innej niema ktora pasuje odrazu?
Opublikowano 7 Listopada 20187 l Autor I co kupic do uszczelnienia lampy po tym zabiegu? Wiem ze chromowana powierzchnie trzeba zmatowic tylko jakim papierkiem? I psiknac to czarnym matem czy polyskiem? Panowie odpowie mi ktos na wszystkie pytania a nie tak po trochu kazdy? ?