Herro12 0 Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 (edited) Witam, Chciałbym zasięgnąć waszej rady i wsparcia. Otóż posiadam auto Audi A4 bo 2.0 tfsi quattro, które niedawno wprowadziłem. Podczas jazdy auto zgasł i wyskoczył błąd przestawienia rozrządu, rozrząd został wymieniony (był przedstawiony o 2 żeby lecz pasek cały). Sprawdziłem ciśnienie na cylindrach i pierwszy cylindrach "0" pozostałe trzy wskazywało po 2bary. I tu moje pytanie czy tu jest już do remontu głowica czy może coś innego. Jeśli to głowica to jaki to był by koszt szlifu i wymiany zaworów w tym silniku. Z góry dziękuję za pomoc Edited November 23, 2018 by Herro12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hołowczyc20 10 Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Wszystko będzie zależało od tego jakie są uszkodzenia na pewno zawory dostały,uszczelniacze zaworowe bo i tak będzie rozebrane,dźwigienki jeśli są uszkodzone,obróbka gniazd zaworowych + planowanie głowicy do tego uszczelki,olej,płyn,filtr oleju,pasek + pompa wody + rolki,łańcuch + napinacz,szklanka pompy wysokiego ciśnienia + oring,świece.To tak mniej więcej,a skoro i tak będziesz mieć zdjętą czapkę to warto też zdjąć miskę wyczyścić smoka i sprawdzić pompę oleju i zmienić pierścienie na tłokach,ale to już będzie zależało od Ciebie.Sama naprawa głowicy ze wszystkim to tak pewnie 2-3tyś +/- . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herro12 0 Posted November 25, 2018 Author Share Posted November 25, 2018 Na szczęście nic bardzo poważnego się nie stało, głowica cała tylko łańcuch zmiennych faz rozrządu pękł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilMA 0 Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Łańcuch powinno się wymienić jak zaczyna się odzywać stąd takie kwiatki tym bardziej że auto sprowadzone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts