Herro12 Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 (edytowane) Witam, Od paru godzin się męczę i nie mogę ściągnąć osłony łańcucha faz rozrządu. Jest może na to jakiś patent. Jeżeli jest ktoś z zielonej i chciałby pomóc, zapraszam na kawkę i oczywiście $. Z góry dziękuję za pomoc ? Edytowane 26 Listopada 2018 przez Herro12
Hołowczyc20 Opublikowano 26 Listopada 2018 Opublikowano 26 Listopada 2018 Przy wymianie łańcucha nie zapomnij zmienić takich 3 pierścieni które są w obudowie i wchodzą w nastawnik.
Herro12 Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Opublikowano 27 Listopada 2018 Tylko to nie ten łańcuszek, mi chodzi o ten z tyłu silnika łączący dwa walki
komoornik Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Film to jest ewidentnie o nie tej generacji TFSI.
Hołowczyc20 Opublikowano 28 Listopada 2018 Opublikowano 28 Listopada 2018 Generalnie to trzeba mieć do tego narzędzia blokady wałków,jakiś tam klucz do nastawnika i bodajże blokadę do napinacza(chodź tu się mogę mylić) to raz,a dwa to przy zakładaniu nowego łańcucha nastawnik musi być naciągnięty tzn należy go przekręcić tak jak gdyby pracował i wtedy zakładać łańcuch i napinacz.W przeciwnym razie wywali błąd od faz rozrządu i żadne wymiany czujników i ustawiania paska rozrządu nie pomogą,a auto nie będzie jechać.
Rekomendowane odpowiedzi