Herro12 0 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 (edited) Witam, Od paru godzin się męczę i nie mogę ściągnąć osłony łańcucha faz rozrządu. Jest może na to jakiś patent. Jeżeli jest ktoś z zielonej i chciałby pomóc, zapraszam na kawkę i oczywiście $. Z góry dziękuję za pomoc ? Edited November 26, 2018 by Herro12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyline93 1 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hołowczyc20 10 Posted November 26, 2018 Share Posted November 26, 2018 Przy wymianie łańcucha nie zapomnij zmienić takich 3 pierścieni które są w obudowie i wchodzą w nastawnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herro12 0 Posted November 27, 2018 Author Share Posted November 27, 2018 Tylko to nie ten łańcuszek, mi chodzi o ten z tyłu silnika łączący dwa walki Link to comment Share on other sites More sharing options...
komoornik 18 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Film to jest ewidentnie o nie tej generacji TFSI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hołowczyc20 10 Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Generalnie to trzeba mieć do tego narzędzia blokady wałków,jakiś tam klucz do nastawnika i bodajże blokadę do napinacza(chodź tu się mogę mylić) to raz,a dwa to przy zakładaniu nowego łańcucha nastawnik musi być naciągnięty tzn należy go przekręcić tak jak gdyby pracował i wtedy zakładać łańcuch i napinacz.W przeciwnym razie wywali błąd od faz rozrządu i żadne wymiany czujników i ustawiania paska rozrządu nie pomogą,a auto nie będzie jechać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts