Jump to content
IGNORED

Kluczyki zdechły

dario1282
 Share

Recommended Posts

Witam. Jak co dzień otworzyłem samochód z pilota i pojechałem z punktu A do punktu B. Gdy wysiadłem z pojazdu chciałem je  zamknąć z pilota lecz zero reakcji. Drugi zapasowy pilot od 3 lat nie był uzywany lecz też nie zadziałał. Mam pytanie czy jest to mozliwe żeby tak z siebie przestały działać piloty? . Elektronik powiedział ,ze nie moze przypisać kluczyków ponieważ nie są wykrywane. I ostatnie pytanie jaki kluczyk kupić czy moze być obojętnie jaki od mojego modelu czy musi mieć konkretne jakieś parametry? Dodam ,ze kluczykiem poprzez włozenie do zamka otwierz i zamyka central oraz odpala.

Najlepiej po numerach. Podaj nr znajdę Ci coś.

Jak rozbierzesz  kluczyk to masz numer . ?

Najpierw wymień baterie w kluczykach po czym zakoduj kluczyki .

(Wkładasz w stacyjkę ,włączasz zapłon i  na drzwiach naciskasz  przyciski centralnego zamykania. Zamknij - otwórz ,zamknij- otwórz )  I masz zakodowane .?

Baterie są nowe ,kodowanie nic nie pomogło. Nie da się ich przypisać . Fachowiec stwierdził ,ze trzeba kupić drugie sprawne kluczyki. Dziwne ,że dwa nie działają.

Może ten którego nie używałeś już wcześniej nie działał lub wystarczy go przyuczyć w stacyjce. 

Jeden jak i drugi kluczyk był kombinowany. Nic nie ruszyło.

Coś te zamki padają. Mi też ostatnio się zepsuło centralne sterowanie. W vagu pilot jest widoczny i niby zakodowany a nie reaguje przy otwieraniu. Kolego jak uda Ci się rozwiązać problem to podziel się co było nie tak.